Dopravný podnik požiada o dotáciu

25.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

O rekonštrukcii električkovej trate na frekventovanej Krížnej ulici, prípravách dopravcu na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2011, ako aj o možných zmenách v mestskej hromadnej doprave, sme sa pozhovárali s generálnym riaditeľom Dopravného podniku Bratislava, a. s., Pavlom DERKAYOM.

- Pokiaľ ide o rekonštrukciu električkovej trate na spomínanej Krížnej ulici, chceme ju dokončiť do konca augusta tohto roka.

Do médií však prenikli informácie, že na opravu nie sú peniaze...

- Na kapitálové výdavky máme mestským zastupiteľstvom schválených 15 miliónov eur. Každý rok robíme úpravy v našom pláne rozpočtu a tento rok sme dali požiadavku na zmenu štruktúry kapitálových výdavkov, kde bola Krížna ako priorita. Verím, že z celkových peňazí budeme môcť zaplatiť približne 3,4 milióna eur za opravu tejto trate.

Rátate ešte v tomto roku s nejakou súťažou na vozidlá MHD?

- Je jasné, že by sme nové vozidlá privítali, ale sme limitovaní finančnou situáciou. Nepredpokladám, že by sme tento rok ešte vypisovali tender na dopravné prostriedky. Zatiaľ o ničom nerokujeme.

Dajú sa v najbližšom čase v MHD ešte čakať nejaké zásadné zmeny či novinky?

- Rušenie liniek nepripravujeme, možno dôjde k ich zefektívneniu. Zásadné zmeny, ktoré by cestujúcu verejnosť prekvapili, to však nebudú.

Hokejové MS 2011 sa blížia, komunikujete s kompetentnými?

- Komunikácia sa uskutočňuje hlavne cez magistrát, ale už som rokoval aj s organizačným výborom MS. Dohodli sme sa, že ku konkrétnym veciam si sadneme po prázdninách, v priebehu septembra. My sme si prešli celé okolie štadióna a napríklad aj oprava električkovej trate na Krížnej ulici je dôsledkom snáh o čo najlepšiu MHD v okolí dejiska konania MS.

Košický dopravný podnik žiada kvôli šampionátu dotáciu na autobusy, chcete požiadať o peniaze aj vy?

- O poskytnutí dotácie na kúpu autobusov kvôli konaniu MS 2011 rokujeme aj s organizačným výborom MS, ale ako som povedal, budeme to riešiť v septembri. Našou snahou je požiadať o dotáciu - buď spoločne s Dopravným podnikom mesta Košice, alebo cez magistrát. Konkrétna požiadavka sa bude týkať účelovej dotácie na nákup autobusov pre MHD.

Zhováral sa Robert Lattacher
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?