V Devínskej pripravujú nové parkovacie miesta

15.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves rieši problém parkovania sústavne od vzniku samosprávy, momentálne pripravuje nové parkovacie miesta. Pre agentúru SITA to uviedla Dagmar Tittelová z miestneho úradu.

Podľa nej mestská časť v súčasnosti pripravuje riešenie parkovania zmenou zelených plôch na sídliskách a vybudovaním verejne prístupných parkovísk pri novobudovaných objektoch súkromných investorov. "Ide o sídliská Kostolné, Podhorské aj Stred - sídliská, ktoré boli budované v bývalom režime a v tej dobe nikto nerátal s takýmto prudkým nárastom počtu automobilov," uviedla Tittelová.

V lokalite sídliska Podhorské ide približne o 77-81 parkovacích miest, v lokalite sídliska Kostolné približne 47-54 parkovacích miest a v lokalite sídliska Stred približne 17 parkovacích miest. Nové parkovacie miesta by sa podľa Tittelovej realizovali úpravou menších zelených plôch vedľa jestvujúcich parkovísk, respektíve úpravou zámkovej dlažby. "Realizácia je závislá od schvaľovacích procesov v našej samospráve, od majetkového vysporiadania a od finančných prostriedkov našej mestskej časti," uviedla Tittelová.

Pre neúnosnú situáciu s parkovaním urobila mestská časť návrh parkovacích domov, respektíve hromadných garáží na ulici Štefana Králika a Jána Smreka a následne bola vykonaná anketa záujmu o tieto garáže (parkoviská). "Na anketu reagovalo pomerne veľa občanov, avšak ohlas bol hlavne negatívny, a preto sme nešli proti občanom a príprava garáží v navrhnutých lokalitách bola zastavená," uviedla Tittelová. Nové parkovacie možnosti sa podľa Tittelovej plánujú, navrhujú, stavebne pripravujú a realizujú postupne.

Mestská časť vybudovala podľa Tittelovej v priebehu posledných 15 rokov nové parkovacie plochy na ulici Jána Poničana pri kotolni, pri líniovom centre na Eisnerovej ulici a na ulici Jána Smreka. Sídliská Kostolné a Podhorské boli doplnené samostatnými parkoviskami tak, že sa využili menšie zelené plochy vedľa jestvujúcich parkovísk. V minulom roku sa vybudovali nové parkoviská na sídlisku Stred.

(sita)

Páčil sa vám článok?