Dispečeri sledujú, či sa zvyšuje záujem o MHD

19.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Dispečeri Dopravného podniku Bratislava (DPB) sledujú, či je v letnom, prázdninovom období zvýšený počet cestujúcich, a to najmä do oddychových a rekreačných oblastí mesta. Týka sa to napríklad aj obľúbenej lokality Železná studnička.

"Dispečeri sledujú, či je vyšší záujem o mestskú hromadnú dopravu. Ak treba, linka bude podľa potreby posilnená," uviedli pre agentúru SITA z dopravného podniku. Niektorí obyvatelia sa však sťažujú, že nie vždy pri vyššom počte cestujúcich je doprava posilnená.

Okrem toho sa zatiaľ neplánuje zavedenie novej linky smerom na Železnú studničku a na Kačín. Cestujúci tak majú k dispozícii autobusovú linku č. 43, ktorá v dňoch pracovného voľna zachádza niekedy aj na Kačín. Avšak už pri spustení tejto linky až na Kačín na jar tohto roka sa medzi Bratislavčanmi množili názory, že autobusy by do tejto lokality nemali zachádzať, keďže to vraj nie je ekologické.

Ako ďalej dopravný podnik uviedol, momentálne nemá informácie o tom, že by sa v lokalite Železnej studničky rozširovali parkovacie miesta. Návštevníkom, ktorí sem prichádzajú autom, tak zostáva súčasný počet miest na parkovanie.

(sita)

Páčil sa vám článok?