Na Kolibu bude premávať linka č. 44 častejšie

15.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto akceptovalo požiadavku cestujúcich znížiť súčasný 45-minútový interval linky č. 44 na 30 minút. Do kopcovitého terénu Koliby sa tak predovšetkým starší občania dostanú rýchlejšie.

„Občania žijúci v lokalite Koliby adresovali mestu petíciu so žiadosťou o znovuobnovenie pôvodného cestovného poriadku autobusovej linky č. 44. Ten bol zmenený pre požiadavku inej skupiny občanov na predĺženie linky z Revína na Kolibu. Tým došlo pri zachovaní pôvodne odjazdených kilometrov k predĺženiu intervalu. Zároveň bola presunutá konečná zastávka so zákonnými prestávkami pre vodičov od Národného onkologického ústavu na Kolibu,“ informovala hovorkyňa primátora Beatrice Szabóová.

Ako dodala, v záujme zvýšiť ponuku prepravy pre starších občanov v kopcovitej oblasti mesto zadalo dopravcovi spracovať grafikon prevádzky linky so znížením súčasného 45-minútového intervalu na 30 minút pri zachovaní prevádzky linky s konečnou na Kolibe. Obsluha Kostola Najsvätejšieho Srdca Ježišovho zostala zachovaná a je prispôsobená začiatkom a ukončeniam všetkých omší.

Celkovo sa linkou v pracovnom dni prepravuje okolo 345 cestujúcich. Zníženie intervalu na linke platí už od 1. júla 2010.

(mm)

Páčil sa vám článok?