Diery v plote si všimli občania, mesto ich opraví

9.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na chýbajúce časti oplotenia na deliacom ostrovčeku na Staromestskej ulici upozornilo redakciu Bratislavských novín už viacero čitateľov. Zhodli sa na tom, že diery v plote sú tam už niekoľko týždňov, no kompetentní zatiaľ nič neurobili.

Konkrétne čitateľka Jana Prandová konštatuje: ...„pomaly, ale isto začínajú miznúť zátarasy znemožňujúce dostať sa chodcom cez frekventovanú Staromestskú ulicu. Nedávno som si dokonca všimla ďalší narušený kúsok plota.“

O skúsenosti sa podelil aj ďalší čitateľ Jozef Dúbravan. Pamätá si, podľa vlastných slov, na tragédiu, ktorá sa tu stala už dávno. „Zakaždým, keď tadiaľ idem, sa mi ten nepríjemný zážitok vybaví v pamäti. Neprajem ho nikomu,“ konštatoval. Je vraj dobré, že mesto osadilo na komunikácii zábradlie, no v prípade potreby treba na ich zničenie zareagovať a o oplotenie sa starať, aby už nedošlo k ničomu tragickému.

Mesto dalo na frekventovanej Staromestskej ulici vybudovať bezpečnostný deliaci ostrovček, na ktorý osadilo plot a vysadilo zeleň. Nedávno však, zrejme vandali alebo zlodeji, časť oplotenia zničili. Po zmiznutí jedného dielca plota navyše zdevastovali aj jeho ďalšiu časť.

Z dispečingu oddelenia cestného hospodárstva magistrátu sme sa dozvedeli, že dodanie chýbajúceho dielu objednali 1. apríla, no oprava sa omeškala kvôli tomu, že museli doobjednať ďalší diel. K poškodzovaniu plota dochádza po dopravných nehodách a kvôli ľuďom, ktorí ho ničia.

Robert Lattacher
FOTO - autor 

Páčil sa vám článok?