Oprava Prístavného mosta sa predĺžila

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ukončenie opravy zjazdu z Prístavného mosta na Einsteinovu ulicu sa prekladá na 16. septembra. Dôvodom je väčší rozsah poškodenia konštrukcie mosta ako sa predpokladalo. Pôvodný termín odovzdania opravenej časti bol 31. august.

Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík tvrdí, že termín nebude dodržaný kvôli nesplneniu zmluvných povinností zo strany dodávateľa. Dodal, že za nedodržanie termínu ho budú zrejme sankcionovať. Oprava zjazdnej estakády, ktorá má porušenú statiku, by mala stáť zhruba 40 miliónov korún.

Termín odovzdania zrekonštruovanej križovatky ulíc Košická a Miletičova ku koncu prázdnin dodržia. Druhý úsek Miletičova - Trenčianska takisto sprístupnia, ale podľa generálneho riaditeľa akciovej spoločnosti Metro Bratislava Ladislava Csádera kvôli problémom s rekonštrukciou kanalizácie, vodovodu a plynovodu bude premávka pre verejnú dopravu čiastočne obmedzená. Mestská hromadná doprava premávať bude. Bežným motoristom odporúča vyhnúť sa tomuto úseku Miletičovej ulice ešte jeden až dva týždne.

Magistrát dokončil aj rozšírenie cesty na Nábreží arm. gen. L. Svobodu, ako aj rekonštrukciu inžinierskych sietí na Floriánskom námestí, cez ktoré začnú jazdiť električky už od 3. septembra. Deliaci ostrovček na Staromestskej ulici je takisto hotový a zostáva dokončiť drobnosti. Doprava na tomto frekventovanom úseku ulice už ale nebude obmedzená.

Hlavné mesto dokončilo ďalej rozširovanie zúžených úsekov vozoviek pri Bielom Kríži, na Riazanskej ulici a úsek pri Mladej garde dokončia 4. septembra. Pravý pruh na odbočenie z Račianskej ulice na Pioniersku ulicu začnú budovať koncom roka potom, ako Generálny investor Bratislava dostane potrebné stavebné povolenie.

Páčil sa vám článok?