Otvorený tunel znovu oživí centrum mesta

2.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská hromadná doprava sa vracia do električkového tunela. Znovu ožije aj lokalita Župného námestia a Kapucínskej ulice, ktoré vyprázdnila výluka električkových liniek smerujúcich do tunela.

Podľa predsedu predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a. s., Branislava Záhradníka je predpoklad, že po ukončení stavebných prác a slávnostnom sprístupnení tunela by sa linky mohli sprevádzkovať počas letného prázdninového grafikonu. „Zatiaľ sme rozhodnutí vrátiť celý systém organizácie dopravy a jednotlivých liniek tak, ako to bolo pred rekonštrukciou,“ informoval. Zvýšenie rýchlosti v tuneli je podľa neho jedným z pozitívnych dôsledkov rekonštrukcie trate v tuneli. Električky v ňom však budú jazdiť bežnou prevádzkovou rýchlosťou, rovnako ako inde.

S električkami sa na Župné námestie a Kapucínsku ulicu vráti aj život, ktorý sa z tejto lokality po výluke vytratil. Mnohé prevádzky boli zatvorené, zanikol napríklad predaj čerstvých pekárenských výrobkov, nefunguje ani novinový stánok pri schodoch. Na slabšiu návštevnosť zákazníkov sa sťažuje kníhkupectvo, prevádzka v Dome novinárov a zanikol aj miestny butik. To všetko sa určite zmení príchodom električky.

V obnovenom tuneli pribudlo okrem novej trate aj trolejové vedenie, osvetlenie a tunel majú nepretržite monitorovať kamery.

(rob)

Páčil sa vám článok?