Začnú s označovaním parkovacích boxov

19.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Ulice Moskovská, Poľná a Sasinkova v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto budú prvé, na ktorých budú vyznačené parkovacie boxy pre držiteľov parkovacích kariet vydaných mestskou časťou, uviedla hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Dodávateľská spoločnosť Sates začne s osádzaním zvislého a kreslením vodorovného dopravného značenia 1. júna. Táto parkovacia oblasť je ohraničená Námestím slobody, Kollárovým námestím, Mickiewiczovou ulicou, Ulicou 29. augusta, Poľnou, Karadžičovou a Legionárskou ulicou.

"V prvej parkovacej oblasti vznikne okolo 1 000 boxov, z toho približne 30 bude pre ZŤP a približne 700 pre držiteľov parkovacích kariet vydaných mestskou časťou," uviedla Kopřivová. V tomto roku budú zriadené aj ďalšie dve parkovacie oblasti.

Parkovacie karty budú podľa Kopřivovej vyrobené koncom tohto mesiaca. Požiadať o ne môžu občania prihlásení na trvalý pobyt v Starom Meste. Parkovacie karty bude podľa Kopřivovej vydávať mestská časť Staromešťanom na požiadanie, pričom každý uhradí iba výrobné náklady karty.

"Záujemca, ktorý bude chcieť získať parkovaciu kartu, musí na Pracovisku prvého kontaktu na miestnom úrade vyplniť žiadosť, predložiť občiansky preukaz, vodičský preukaz a technický preukaz k vozidlu," uviedla Kopřivová. Ďalej musí preukázať vlastníctvo vozidla, lízingovú zmluvu na svoje meno, zmluvu o zverení vozidla zamestnávateľom do užívania a podobne.

Okrem iného bude vlastník oprávnený bezplatne parkovať na všetkých boxoch na uliciach III. a IV. triedy s dopravným značením „P RESERVE pre vozidlá s platnou parkovacou kartou MÚ BA-Staré Mesto“, a to bez ohľadu na to, či má trvalé bydlisko v 1., 2. či 3. parkovacej oblasti.

Druhá parkovacia zóna v Starom Meste je ohraničená ulicami Štefánikova, Šancová, Mýtna, Námestie slobody, Námestie 1. mája, Hodžovo námestie, Štefánikova. Tretia parkovacia zóna je ohraničená ulicami Štefánikova, Hlboká cesta, Ulica Fraňa Kráľa, Palisády, Zámocká, Staromestská.

(sita)

Páčil sa vám článok?