Namiesto spomaľovačov budú ostrovčeky

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Obnoviť všetky priechody pre chodcov v blízkosti škôl plánuje oddelenie cestného hospodárstva bratislavského magistrátu do začiatku školského roku. Náklady len na priechody pre chodcov v celom meste budú asi 3 milióny korún.

S možným osadzovaním spomaľovačov pred niektoré priechody však magistrát neráta, pretože to spomaľuje dopravu a zvyšuje hlučnosť. Podľa vedúceho oddelenia cestného hospodárstva Mariána Blaha by v blízkej budúcnosti mali pribudnúť ostrovčeky pre chodcov na Mlynských nivách pred autobusovou stanicou. Koncom minulého roku vznikli ostrovčeky aj na Eisnerovej ulici v Devínskej Novej Vsi.

Mesto má v správe celkovo 1280 priechodov a obnovujú sa prevažne v smere od centra. Prvoradá je obnova priechodov v blízkosti škôl, obnovu ostatných priechodov plánuje dokončiť do konca septembra. Magistrát chce zároveň v tomto roku obnoviť 60 percent všetkých dopravných vodorovných značení za 13 miliónov korún. Celkovo ide o 554-tisíc metrov deliacich čiar, 464-tisíc metrov vodiacich čiar a 4850 štvorcových metrov označení na komunikáciách.

Páčil sa vám článok?