Oprava trate spôsobuje problémy

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Oprava električkovej trate v Dúbravke robí ľuďom problémy. Najmä popoludní sú náhradné autobusy v smere z Karlovej Vsi preplnené a upcháva sa aj križovatka Harmincova - M. Schneidera-Trnavského od Krčacov do Dúbravky.

Rekonštrukcia sa začala 1. júla a ukončenie prác je plánované na 13. augusta. Celá Dúbravka zostala v lete bez električkového spojenia až po Karlovu Ves, pričom náhradné linky zabezpečujú kĺbové autobusy s označením X12. Premávajú na trase Pri kríži v Dúbravke po Borskú ulicu v Karlovej Vsi, ktorá je jedinou prestupnou stanicou na električku. Mnohí cestujúci sa sťažujú, že interval náhradných autobusov je riedky, čo spôsobuje tlačenicu a najmä počas horúčav aj nevoľnosť cestujúcich. Navyše vraj nie všetci vodiči počkajú na prestupujúcich z prichádzajúcej električky.

Podľa riaditeľa prevádzky a techniky Dopravného podniku Bratislavy (DPB) Bronislava Weigla sú intervaly autobusov počas celého dňa osemminútové a v čase maximálnej špičky, teda medzi šiestou a siedmou ráno, je to šesť minút. Cez víkend je interval desať minút. Pokiaľ ide o čakanie na električky, nie je podľa Weigla možné, aby autobus čakal na každý prípoj, pretože príchody električiek do Karlovej Vsi majú interval tri minúty. DPB podľa neho upozorní vodičov autobusov, aby boli ohľaduplní k cestujúcim, ktorí prestupujú a dobiehajú na prípoj z električiek, a to najmä večer a počas víkendov, keď je nižšia frekvencia spojov.

Aj cestná doprava komplikuje život vodičom cestujúcim najmä do Dúbravky. Ráno, ale aj popoludní sa pred križovatkou Harmincova - M. Schneidera- Trnavského, v smere od Karlovej Vsi tvoria na ceste zápchy pre zúžený jazdný pruh, ktorý je potrebný kvôli stavebným prácam, ale aj možnosti odbočenia autobusových liniek MHD v smere z ulice M. Schneidera-Trnavského na Harmincovu ulicu.

Páčil sa vám článok?