Najväčšie divoké parkovisko je na Landererovej

15.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa na Landererovej ulici pred Slovenským národným divadlom vytvorilo nové, neregulované parkovisko, ktoré sa každý deň zväčšuje a na ktorom pribúdajú stále nové autá nielen z Bratislavy, ale z celého Slovenska!

Ide o pozemok ministerstva kultúry, ktoré tam nedávno chcelo postaviť mediálne centrum, kde by sídlili Slovenská televízia, Slovenská rozhlas a Tlačová agentúra Slovenskej republiky. Pozemok však zostal ležať ladom a vzhľadom na nedostatok parkovacích miest ho začali využívať nielen bratislavskí, ale aj mimobratislavskí vodiči.

Po otvorení neďalekého nákupného a zábavného komplexu Eurovea je pritom oficiálne parkovisko Slovenského národného divadla takmer permanentne preplnené a problémy so zaparkovaním tu majú neraz aj samotní návštevníci divadla. Preto je zaujímavé, že ministerstvo kultúry neurobilo z pozemku improvizované, respektíve dočasné strážené parkovisko za poplatok.

Ďalšie obrovské neregulované parkovisko vzniklo pred mesiacmi aj pri Landererovej ulici pod bývalým Presscentrom, dnes budovou J&T, kde denne parkujú stovky áut a napríklad počas dažďov je parkovisko plné blata.

Hovorca ministerstva Jozef Bednár potvrdil, že pozemky sú podľa vládou schválenej Rámcovej koncepcie spoločného mediálneho komplexu určené v budúcnosti na výstavbu spoločného mediálneho domu Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu, dovtedy ich ministerstvo kultúry plánuje dočasne prenajať a v tejto veci chystá osobitné ponukové konanie.

Róbert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?