Väčšina áut je z dunajského nábrežia preč

31.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že trampoty s parkovaním na dunajskej promenáde vedľa stavby komplexu River Park vodičmi stavby sú už minulosťou. Miestna samospráva pred niekoľkými dňami osadila na nábrežie značku. Autá z nej vzápätí zmizli. Aj keď nie všetky a nie vždy!

Značku zákaz vjazdu motorových vozidiel s výnimkou povolenia mestskej časti Staré Mesto osadila samospráva na začiatok promenády, zo strany Nábrežia arm. generála L. Svobodu. Dnes už autá na nábreží neparkujú a chodci, cyklisti, korčuliari, ale ani mamičky s kočíkmi sa nemusia obávať vodičov jazdiacich po tejto časti nábrežia.

V čase našej prítomnosti si však dvaja vodiči napriek tomu dovolili vojsť na nábrežie a parkovať tam. Jedno auto zásobovalo miestny podnik, druhé tam jednoducho zaparkovalo bez povolenia. Vodičov áut už teraz môžu nemilosrdne pokutovať mestskí aj štátni policajti, fiktívne povolenia nikomu nepomôžu. Platiť budú len platné výnimky udelené mestskou časťou, a to zrejme iba pre vozidlá údržby komunikácie a zelene. Jedno z nich práve stálo na nábreží aj v čase našej prítomnosti. Prístup na promenádu majú v nevyhnutných prípadoch aj vodohospodári.

Pred časom mestská polícia vyčistila od áut aj zeleň hneď vedľa stavby River Parku, kde tiež denne parkovalo množstvo vozidiel a priestor so zeleňou úplne zdevastovali. Staromestská samospráva, ktorej územie patrí, sa zaviazala, že zdevastované územie dá do poriadku na vlastné náklady.

Bratislavské noviny sa problému parkovania na promenáde a v blízkej zeleni pripomínajúcej parčík so sochou významného architekta Dušana Jurkoviča venovali v mnohých číslach. Naposledy pred dvoma týždňami, keď sme poukázali na parkujúce autá na nábreží.

Z reakcií čitateľov vyplýva, že parkovanie na chodníkoch a zeleni odsudzujú a zo strany polície sú za minimálnu toleranciu proti takým vodičom. Objavili sa aj názory, podľa ktorých nepomôžu značky, ale len pevné fyzické zábrany, za ktoré by sa vodiči, ktorí predpisy nerešpektujú, nedostali.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?