Problémy na Molecovej istý čas ešte budú

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Molecova ulica, vstup do Dlhých dielov z Karloveskej cesty, je už dlhší čas v dôsledku stavebných prác vyťaženou komunikáciou, na ktorej nezvládajú situáciu ani dopravní policajti.

Nasvedčuje tomu list našej čitateľky Ľ. M., ktorá píše: „Rada by som sa spýtala dopravných policajtov, prečo nevenujú pozornosť vyčíňaniu niektorých vodičov na tejto ulici s viacerými stavebnými obmedzeniami. Dúfala som, že keď ju ignorujú celý čas, tak si na ňu posvietia aspoň počas niektorej policajnej dopravnej akcie - mýlila som sa. Policajti stoja dolu pri odbočke na Devín a nám, ktorí znášame v nekonečných zápchach nedisciplinovanosť niektorých vodičov, ostáva len trpieť ich bezohľadnosť.“

Čitateľka vymenúva dopravné priestupky, ktorých sa títo „pretekári“ dopúšťajú: nerešpektovanie plných čiar, vynucovanie prednosti v jazde, neprimeraná rýchlosť či ohrozovanie iných účastníkov cestnej premávky. V závere listu upozorňuje, že organizácia dopravy sťažuje obyvateľom Dlhých dielov aj popoludňajší návrat domov, keď ich obmedzujú kolóny na Moste Lafranconi.

Na jej podnet odpovedala Tatiana Kurucová, zástupkyňa krajskej policajnej hovorkyne. Podľa jej informácií je pre úseky Karloveská cesta, Molecova ulica, Devínska cesta - Botanická záhrada každý deň odvelená hliadka dopravného inšpektorátu, ktorá tu pôsobí od pol siedmej do deviatej hodiny. Po preverení jednotlivých úsekov má hliadka koordinovať svoj postup s operačným strediskom krajského dopravného inšpektorátu. T. Kurucová zároveň upozorňuje, že na uvedených úsekoch sa buduje cestná svetelná signalizácia a premávku obmedzujú aj výkopové práce. Uprednostnenie jedného smeru jazdy ide bezpodmienečne na úkor opačného. V závere T. Kurucová ubezpečuje, že dopravní policajti budú v závislosti od ich vyťaženia a počtu aj naďalej situáciu monitorovať a hriešnikov trestať v zmysle zákona.

Páčil sa vám článok?