Nadchod pri SAV sa obnovy dočká až o rok

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Dlhoročný problém stavu premostenia križovatky ulíc Pražská, Šancová, Štefánikova a Hlboká sa zo dňa na deň prehlbuje a nenecháva ľahostajnými ani obyvateľov priľahlých ulíc.

Medzi nich patrí aj jeden z našich čitateľov, ktorý upozorňuje, že nejde len o vzhľad či o to, ako reprezentuje peší komunikačný uzol na vstupe do mesta pred zahraničnými návštevníkmi, ale najmä o to, že pohyb na tomto nadchode je stále nebezpečnejší. Sú poodlamované hrany schodov, odstránením poškodeného asfaltu pred rokmi sa odhalila a vplyvom počasia vystavila konštrukcia nadchodu, betón zvetráva. Zo zvyškov asfaltu trčia kusy pôvodne vyhrievacieho mechanizmu, chodník pri zástavke je prepadnutý a nohy chodcov ohrozujú povyhýňané kryty dilatačných spár.

Tieto problémy by sa mali skončiť na jar budúceho roku. Vlani mesto dalo spevniť samotnú konštrukciu nadchodu, pokiaľ ide o povrch, ktorý sa rozpadá v podstate od vybudovania tejto komunikácie pred štvrťstoročím, plán stanovil na jeho rekonštrukciu rok 2007. Celá oprava by mala trvať asi tri mesiace a stáť okolo 300-tisíc korún. Môžu sa však vynoriť problémy s konštrukciou chodníka, ktorý mal byť pôvodne vyhrievaný, aby nenamŕzal, podľa najzhovievavejších svedectiev však mechanizmus zabudovaný v povrchovom asfalte fungoval dve-tri sezóny a odvtedy sa v ňom rozpadá.

Podľa pravidelne vykonávaných statických kontrol lávka pádom nehrozí, stav jej povrchu však nabáda k maximálnej opatrnosti pri jej používaní.

Páčil sa vám článok?