Vodička sa sťažuje na prístup BPS

4.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

So sťažnosťou na Bratislavskú parkovaciu službu, s.r.o, sa na nás obrátila čitateľka, podľa ktorej táto spoločnosť nedodržiava príslušné všeobecne záväzné nariadenie týkajúce sa parkovania v Starom Meste, BPS tvrdí opak.

BPS je spoločnosť, ktorá má o. i. poverenie a výhradné oprávnenie vydávať parkovacie karty v Bratislave. „Keďže bývam v Starom Meste v pešej zóne a mám vozidlo, s ktorým musím niekde parkovať, som nútená raz ročne navštíviť túto spoločnosť a žiadať o vydanie obyvateľských parkovacích kariet,“ píše naša čitateľka.

„Všetko by bolo možno v poriadku, keby pracovníčka BPS dodržiavala stanovený postup pri vydávaní parkovacích kariet, ktorý usmerňuje VZN č. 3/1996 z 30. 4. 1996 o podmienkach státia v zóne s dopravným obmedzením v znení VZN č. 1/2000, 7/2001, 3/2002, 4/2004, 5/2004 a 8/2005.

Problém je v tom, že od žiadateľa okrem predpísaných dokladov, ktoré stanovuje a presne definuje paragraf 8 VZN č.3/1996, teda občiansky preukaz a osvedčenie o evidencii motorového vozidla svojvoľne požaduje i tzv. veľký technický preukaz vozidla, bez ktorého vám karty jednoducho nevydá!“

Ako ďalej píše, zarazil ju prístup zamestnankyne BPS, s ktorou 5. júna asi o 15. hodine prišla do styku pri vybavovaní kariet, pretože zamestnankyňa jej pri snahe vec vyriešiť na mieste prostredníctvom jej nadriadeného odvrkla, že riaditeľ pre ňu prítomný nie je a zástupkyňa sa s ňou nemá o čom baviť.

„Z BPS som teda opäť odišla zhrozená a bez parkovacej karty, navyše i s mojou dcérou, ktorá bola svedkom tohto učebnicového príkladu základnej neznalosti legislatívnych predpisov u osoby, ktorá je povinná dokonale ich poznať i dodržiavať,“ píše.

Ako dodáva, nasledujúci deň BPS navštívila opäť a mala šťastie, lebo i pán riaditeľ bol prítomný. „Ochotne mi vysvetlil , prečo ma jeho kolegyňa vybavovala už spomenutým spôsobom.“ konštatuje. „Podľa jeho názoru to bolo pravdepodobne preto, že s druhom môjho technického osvedčenia k motorovému vozidlu sa ešte ani on nestretol. Že by pre mňa na polícii bolo vydané nejaké špeciálne osvedčenie a všetci ostatní žiadatelia mali predo mnou iba také osvedčenia, ktoré nespĺňali náležitosti a podmienky VZN číslo 3/1996? Nech si hádam utvorí názor každý sám...“

O vyjadrenie sme požiadali riaditeľa BPS Petra Polomu. „Bratislavská parkovacia služba dôsledne dodržiava podmienky vydávania zľavnených parkovacích kariet pre obyvateľov Zóny s dopravným obmedzením,“ uvádza sa v písomnom vyjadrení BPS. „Postup pracovníčky bol v súlade s týmto nariadením a celá záležitosť bola vyriešená ešte pred zaslaním listu Vašej redakcii. Preto túto sťažnosť považuje spoločnosť za neopodstatnenú.“

Ako vidno, stojí tu tvrdenie proti tvrdeniu. Na rozdiel od BPS nepovažujeme sťažnosť našej čitateľky za celkom neopodstatnenú - nechce sa nám veriť, že si celú príhodu vymyslela.

(juh)

Páčil sa vám článok?