Lávku pri Artmedii majú dokončiť v júni

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Stály problém Petržalčanov s lávkami ponad diaľnicu a železnicu by sa mal do konca júna zmenšiť odovzdaním lávky z Jantárovej cesty k futbalovému štadiónu Artmedie.

Bratislavské noviny o tom informoval Vojtech Šmátrala zo spoločnosti Doprastav, ktorá tieto stavby buduje pre Národnú diaľničnú spoločnosť. Reagoval tak na list našej čitateľky Kataríny Sirotovej, ktorá poukazuje na to, že nadchod na oboch koncoch prehradzujú ťažké betónové bloky, aby sa zabránilo chodcom dostať sa na nadchod. Naša čitateľka dodáva, že musela po strastiplnej ceste, pred ktorou nevaruje žiadna informačná tabuľa na koncoch nadchodu, pomáhať jednej mamičke, ktorá tam uviazla s dieťaťom v kočíku.

Aj táto lávka, podobne ako ostatné štyri, mala byť definitívne hotová a odovzdaná verejnosti už v roku 2004, vlani na jeseň však dodávateľ upozornil na možnosť, že pochôdznu izoláciu a poslednú betonáž urobia až na jar tohto roku. Pre zimu sa skutočne práce na lávke prerušili. „Lávka nebola odovzdaná,“ pokračuje V. Šmátrala, „pretože na jeseň počasie nedovolilo položiť izoláciu proti vlhkosti na lávke, dokončil sa len chodník na ňu. Navrch príde ešte vrstva betónu a všetko budeme mať hotové do konca júna.“

Podľa pôvodných projektov malo byť päť lávok pre peších a cyklistov ponad železnicu, diaľnicu a Einsteinovu ulicu hotových skôr ako samotná diaľnica, ktorej dokončenie bolo plánované na rok 2006. Prvú lávku, pri Inchebe, začali stavať v roku 2003 a k dispozícii verejnosti mala byť v novembri toho istého roku. Dokončili ju však až v roku 2005. Poslednú lávku mal dodávateľ odovzdať v novembri 2004, v súčasnosti však ešte stále nie je dokončená okrem lávky pri Artmedii ani lávka zo Sadu Janka Kráľa vedúca cez budovu Ravak na Černyševského ulicu.

Páčil sa vám článok?