V meste začnú jazdiť cyklobusy

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od soboty v Bratislave v mestskej hromadnej doprave premávajú cyklobusy, ktorými sa budú môcť cestujúci prepraviť s bicyklami z centra mesta k cykloturistickým trasám.

Informoval o tom riaditeľ bratislavského dopravného podniku Ján Zachar. Dva cyklobusy linky číslo 128 premávajú vždy počas víkendov a sviatkov každú hodinu od 9. do 19. hodiny v oboch smeroch od zastávky pri Divadle Aréna pod Starým mostom k Novému mostu, Slovenskej akadémii vied, cez Hroboňovu, Patrónku, Švantnerovu, Drobného a Štefana Králika do Devínskej Novej Vsi. Premávať budú v sezóne od júna do októbra.

Cestujúci za prepravu bicykla zaplatia 22 korún prostredníctvom hodinového lístka na MHD, za seba zaplatia zvyčajnú tarifu podľa času jazdy. Cyklobusy za sebou ťahajú prívesy s kapacitou 20 bicyklov, ich preberanie a vykladanie bude zabezpečovať pracovník dopravného podniku. Za oba prívesy dopravného podniku zo svojho rozpočtu zaplatil 500-tisíc korún, prevádzka cyklobusov by podľa J. Zachara mala stáť približne 550-tisíc korún.

Páčil sa vám článok?