Diaľničný tunel Sitina dokončia do jari 2007

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zmluvný termín na dokončenie diaľničného úseku Lamačská cesta - Staré grunty, ktorého súčasťou je aj tunel Sitina, je 15. apríl 2007, je však predpoklad, že odovzdaný do užívania bude o niekoľko mesiacov skôr.

Ako nám povedal investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Peter Gandl, v uplynulých dňoch rokovali zástupcovia magistrátu, Prezídiom Policajného zboru SR a Národnej diaľničnej spoločnosti o spoločnom postupe pri riadení dopravy na území mesta vrátane diaľničného ťahu. Mesto má zriadený dispečing v budove Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Národná diaľničná spoločnosť má centrálny dispečing diaľnice vrátane riadenia tunela v Stredisku správy a údržby diaľnic na Domkárskej ulici. Zúčastnení sa zhodli, že je potrebné vybudovať jeden spoločný dispečing so stálou službou dopravnej polície, ktorý bude riadiť dopravu v meste.

Organizácia dopravy sa po dokončení diaľničného úseku výrazne zmení. Prispeje k tomu aj predĺženie Harmincovej ulice a jej prepojenie so Starou lamačskou cestou a areálom Rázsoch, ktorú Národná diaľničná spoločnosť stavia spoločne s mestom. Po dokončení tejto stavby bude obnovené dopravné napojenie z Polianok pre obyvateľov Dúbravky, Karlovej Vsi a Devínskej Novej Vsi smerom do centra mesta cez Dúbravskú cestu, umožní aj výjazd smerom von z mesta.

Páčil sa vám článok?