Autá si kúpia, netrápi ich však, kde zaparkujú

3.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na zastávke MHD na Hodžovom námestí pri hoteli Crown Plaza už síce osadili stĺpiky, ale urobili tak priamo do stredu chodníka. Problém sa týka mnohých Bratislavčanov, ktorí tu nastupujú do trolejbusov, vystupujú, prípadne tadiaľ prechádzajú. Z ich názorov vyberáme:

Parkovanie pri takom počte vozidiel je už komplikované. Každý sa asi bude musieť postarať o miesto na parkovanie svojho auta. Neviem, či je to pravda, ale v Japonsku musíte mať najskôr miesto na parkovanie, až potom si môžete kúpiť auto. Našiel som zaujímavé riešenie individuálneho parkovania na stránke parkbox. Pre mnohých je to riešenie s parkovaním na stiesnených dvoroch a preplnených parkoviskách. Pre parkovanie na Námestí SNP asi nie, ale napríklad na Palisádoch....

~ ~ ~
Minimálne v Tokiu platí, že kto si chce kúpiť auto, musí mať najprv potvrdenie, že je vlastníkom parkovacieho miesta, alebo aspoň že ho má dlhodobo prenajaté. Pokuty za parkovanie sú tam skoro až likvidačné. U nás si rodiny pokúpili druhé, niekedy aj tretie auto a vôbec ich netrápi, kde to odstavia. Na sídliskách, samozrejme, na trávnikoch, chodníkoch, v meste, kde sa im podarí. Nebyť nelogického zákona o legálnom parkovaní na chodníkoch, bolo by po probléme. Respektíve, problém by mali tí, ktorí ho spôsobili - automobilisti - a oni sami by si ho museli vyriešiť investíciou do plateného parkovania.

~ ~ ~
Namiesto stĺpikov, klobúkov a iných drahých nezmyslov stačí prijať pár mestských policajtov, ktorí budú vykonávať svoju prácu. Mesto by na zábranách ušetrilo veľmi veľa peňazí a na pokutách by zarobilo na všetky sociálne a iné programy.

(z diskusie na www.banoviny.sk)
AD: STĹPIKY NA ZASTÁVKE OSADILI... (BN 40/2009)

Páčil sa vám článok?