Pod Novým mostom už osadili stĺpiky

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Aj kritika občanov, ktorým sa nepáči situácia pod Novým mostom, prinútila mesto, aby urobilo niektoré dopravné opatrenia. Pod mostom nedávno pribudli nové stĺpiky, ktoré definitívne zabraňujú vjazd áut cez chodník a parkovanie na ňom zo strany komunikácie vedúcej na Staromestskú ulicu.

Pod mostom, kde sú nástupištia MHD, sa totiž už dávnejšie rozmohlo nelegálne parkovanie áut. Autá tu parkovali a stále ešte parkujú napriek značke zakazujúcej vjazd do tejto lokality a povoľujúcej jazdu výlučne pre potreby mestskej dopravy.

Vzhľadom na to, že na relatívne malom priestore sa denne premelú tisíce cestujúcich, je v priestore logicky vylúčený pohyb motorových vozidiel, vrátane parkovania. Napriek zákazu vjazdu však mnohí vodiči jazdia a zvykli si aj na odstavenie svojich áut. Porušenie predpisu ich zrejme netrápi, rovnako ako tých, ktorí parkujú na chodníku tesne za značkou pred vjazdom do areálu autobusového nástupiska. Nové značky síce čiastočne pomôžu, ale treba pripomenúť, že nezabránili vjazdu a parkovaniu z opačnej strany, kadiaľ sa môže vodič dostať len cez zákaz vjazdu. Zo strany výjazdu na Staromestskú pritom pribudla aj nová zákazová značka.

Podľa informácií z magistrátu mesto upravilo režim pre zásobovanie stánkov, ktoré sú pod Novým mostom. Pre zásobovanie je vjazd povolený od 5.00 do 9.00 h. Mesto potvrdilo aj osadenie stĺpikov pri priechode pre chodcov a po týchto úpravách tu už môže zakročiť aj mestská polícia. „Pre neexistujúce dopravné značenie tak doteraz nemohla urobiť,“ uvádza mesto v stanovisku. Treba však pripomenúť, že dopravná značka Zákaz vjazdu je pred vjazdom na nástupisko osadená už dlho.

Jeden z našich čitateľov si myslí, že s aroganciou vodičov pod Novým mostom je potrebné niečo urobiť a dávať im napríklad vysoké pokuty ako trebárs vo Viedni.

„V každej vyspelej krajine si vedia urobiť poriadok s vodičmi. U nás to nefunguje, ako aj všetko ostatné, víťazí tu arogancia a korupcia,“ myslí si čitateľ. Miesto pod Novým mostom je podľa neho akoby zabudnuté a potrebovalo by rekonštrukciu. Konečná autobusov tam podľa neho nepatrí a MHD by mala pokračovať k novému divadlu alebo až na Mlynské nivy. Pod Novým mostom by mal byť podľa jeho mienky napríklad park.

(rob) 
FOTO - Robert Lattacher
Páčil sa vám článok?