Parkovanie na Trenčianskej je vraj len dočasné

12.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na problémy s parkovaním na Trenčianskej ulici v okolí Rozadolu poukázal náš čitateľ Dušan Tudík. Mestskej samospráve vyčíta, že napriek štvorpruhovej ceste je jeden pruh tolerovaný na parkovanie.

Čitateľ okrem iného píše, že ak už nie je možné zabezpečiť jazdu po tejto ulici vo všetkých štyroch pruhoch, nech sa parkovanie zlegalizuje. „Pri novej budove smerom na Bajkalskú ulicu by v takom prípade mohlo byť šikmé parkovanie a zmestilo by sa tam oveľa viac áut,“ navrhuje Dušan Tudík. Podľa neho by to bolo lepšie riešenie „ako sa tváriť, že máme dva pruhy na jazdu a pritom nevedieť zabezpečiť, aby obidva boli plynulo prejazdné,“ dodal.

Magistrát uviedol, že súčasná dopravná situácia na Trenčianskej ulici je „z hľadiska budúcich investičných zámerov riešená dočasne“. V budúcnosti má prísť k preorganizovaniu dopravy a vybudovaniu semaforov na križovatkách Trenčianska - Ružová dolina a Trenčianska - Priemyselná. Stanica mestskej polície Ružinov má zabezpečiť v tejto lokalite hliadky, aby nedochádzalo k opakovanému páchaniu dopravných priestupkov. Mesto preto nesúhlasí s návrhom zmeny dopravného značenia na Trenčianskej ulici tak, aby bola dvojpruhová s postranným parkovaním na komunikácii.

(rob)

Páčil sa vám článok?