Robia neporiadok, zaberajú aj chodníky

11.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Čitateľka Eva Krautschneider sa na nás obrátila so sťažnosťou na znečisťovanie verejnej komunikácie a chodníkov, ale aj na parkovanie áut, počas výstavby domov na území bývalých vinohradov v lokalite Sliačskej ulice.

Čitateľka píše, že ulica je často neprejazdná aj pre autobusovú linku. „Pracovníci stavieb kvôli tomu, aby nemuseli pešo prejsť pár metrov, zaparkujú svoje osobné vozidlá na chodníku pri stavbe tak, že keď sa privezie materiál na stavby, kamióny musia stáť uprostred cesty a tá sa stane neprejazdnou,“ tvrdí E. Krautschneider. O problémoch chodcov je v tomto prípade asi zbytočné hovoriť. „Chodia v blate a špine, o jedenapolmetrovom bezpečnom chodníku môžu iba snívať.“ Čitateľka sa preto pýta, či pre mestskú políciu je také ťažké skontrolovať tento stav a urobiť nápravu: „Dať napríklad zákaz státia na tento úsek, či nariadiť pravidelné čistenie komunikácie, aby sme mohli chodiť domov ako ľudia,“ dodáva čitateľka.

Z novomestského miestneho úradu nám napísali, že sťažnosť dostali a „vedúci oddelenia verejného poriadku ju 29. októbra postúpil na riešenie kompetentným inštitúciám. Predovšetkým na bratislavský magistrát, ktorý požiadal o zabezpečenie pravidelného čistenia Sliačskej ulice, keďže tá je v správe magistrátu,“ píše miestny úrad.

Podľa hovorkyne Alžbety Klesnilovej vedúci oddelenia verejného poriadku oslovil aj veliteľa mestskej polície. Požiadal ho, aby zapracoval do hliadkovej činnosti kontrolu uvedenej komunikácie a o dôrazný postih priestupkov. Sťažnosť poslal aj novomestskému miestnemu kontrolórovi a investičnému oddeleniu.

Z vyjadrenia, ktoré poslala mestská polícia, okrsková stanica Nové Mesto sa problémom, ktoré opísala čitateľka, pravidelne venuje. „Porušovania, o ktorých čitateľka píše, môže pokojne telefonicky nahlásiť operačnému pracovníkovi našej OS Mestskej polície Nové Mesto a ten prostredníctvom najbližšej hliadky zariadi nápravu,“ napísal hovorca mestskej polície Peter Pleva.

(rob)

Páčil sa vám článok?