Nový autobus na Kalváriu nám pomohol

11.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

V oblasti Kalvárie a Horského parku pod Slavínom bývajú aj ľudia, ktorí nemajú autá. Nákupy dennej aj dlhodobej spotreby preto vláčili buď Hlbokou cestou a ďalej schodmi do príbytkov, alebo od Pražskej ulice nadjazdom až do najvyšších príbytkov v oblasti Kalvárie.

Aj dochádzka k lekárom a priamo do nemocníc či iné nákupy (v blízkom okolí nie je žiadne zdravotné stredisko, ani nákupné centrum) vyžadovali najmä od starších obyvateľov veľkú námahu pri zdolávaní výškového rozdielu a prinášalo rôzne starostí. Navyše túto trasu museli absolvovať aj chorí ľudia.

Niekoľkoročné úsilie o zabezpečenie dopravnej obsluhy minibusom, ktorý by spájal oblasti pod Slavínom (Horský park) a Kalvárie s centrom mesta teda bolo korunované úspechom. Najväčší podiel na splnení sna obyvateľov Kalvárie majú námestník primátora Milan Cílek, starosta Andrej Petrek a vedenie Dopravného podniku Bratislava.

Najlepšie na novej linke je, že vodič zastaví nielen na označených zastávkach, ale kdekoľvek, kde si to cestujúci želá. Pohodlný a čistý minibus s nebývalo ochotnými vodičmi robia neoceniteľné služby nielen pre tunajších seniorov, ale aj pre širšiu verejnosť.

Mária Faboková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA
Páčil sa vám článok?