Sťažností na podchod pribúda, mesto sľubuje zmenu

4.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zlý stav podchodu na Trnavskom mýte, ale aj zastávok električiek na Krížnej ulici, sú terčom neustálej kritiky nielen obyvateľov žijúcich v tejto lokalite, ale aj cestujúcich. Podchod vraj vôbec nevzbudzuje dobrý dojem a pre mesto je až nedôstojný.

Ako príklad pre takmer vzorový môže pritom slúžiť podchod na Hodžovom námestí, no jeho „príbuzný“ na Trnavskom mýte by si takisto zaslúžil podobnú pozornosť. Realita súčasného stavu je iná - zarážajú najmä nefungujúce eskalátory a nepríjemné, neútulné prostredie. Útroby podchodu sú rajom pre sprejerov a chodci tu radšej zvýšia frekvenciu krokov. Na podchod sa sťažujú aj ľudia so zníženou pohyblivosťou či matky s kočíkmi, pretože kvôli nefungujúcim eskalátorom majú často problémy dostať sa z jednej strany ulice na druhú.

Podľa vyjadrenia z magistrátu, ktorý podchod na Trnavskom mýte vlastní a spravuje, je podchod pred kompletnou rekonštrukciou. Vzhľadom na to, že v ňom bolo viacero nájomných priestorov, bolo ich nutné najskôr vysťahovať. „Oddelenie nájmov nehnuteľností v súčasností pripravuje prechod tohto objektu do prenájmu s tým, že nájomca uskutoční kompletnú rekonštrukciu, podobne ako to bolo v prípade podchodu na Hodžovom námestí v Bratislave,“ uvádza sa v stanovisku mesta.

K sťažnostiam na fungovanie pohyblivých schodov v podchode na Trnavskom mýte magistrát informoval, že sú v prevádzke podľa harmonogramu, ktorý schválilo vedenie mesta po zistení, koľko občanov denne použije pohyblivé schody. Po rekonštrukcii objektu by mali byť všetky pohyblivé schody vybavené fotobunkou s automatickým spúšťaním.

Prevádzka eskalátorov je v pondelok až piatok v prípade pohyblivých schodov k tržnici od 6.00 do 19.00 h, cez víkend od 7.00 do 12.00 h, na eskalátoroch k Istropolisu a lekárni je fotobunka na automatické spúšťanie schodov.

Pohyblivé schody k električkovým zastávkam a ku kúpeľom Centrál fungujú v pondelok až piatok od 6.00 do 10.00 h a od 14.00 do 19.00 h. V sobotu od 7.30 do 12.00 h.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?