Miletičovu ulicu opravia napriek zdržaniu načas

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukciu križovatky ulíc Košická a Miletičova, ktorá súvisí so stavbou Mosta Apollo, dokončí Metro Bratislava aj napriek neplánovaným opravám v stanovenom termíne - do 31. augusta tohto roka.

Ako ďalej uviedol riaditeľ investorskej spoločnosti Metro Bratislava Ladislav Csáder, počas prekládky inžinierskych sietí síce museli neplánovane opraviť kanalizačný zberač, práce to však nezdržalo a nemali by sa preto zvýšiť ani náklady na rekonštrukciu križovatky. Križovatka Košická - Miletičova by mala stáť takmer 125 miliónov korún (bez indexácie cien). Na neďalekej križovatke ulíc Trenčianska - Miletičova, ktorá je podľa štatistík najnehodovejšou v Bratislave, pribudne po rekonštrukcii svetelná signalizácia.

Koniec Košickej ulice sa rozšíri na štyri jazdné pruhy. Na priechode pre chodcov pri trhovisku pribudne semafor. Pre rozšírenie komunikácie sa bude podľa Csádera musieť trhovisko a priľahlé parkovisko po celej dĺžke zúžiť o dva až tri metre. Zrekonštruovať by mali aj inžinierske siete pod vozovkami, čiže vodovod, kanalizáciu, plynové, elektrické a telefónne vedenia.

Páčil sa vám článok?