Betón na zastávke MHD ešte musí vyzrieť

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na frekventovanej Legionárskej ulici je už dlhší čas odstavený jeden jazdný pruh, čo komplikuje dopravu. Nášho čitateľa Petra Gašpierika zaujímalo, dokedy ešte potrvá tento stav.

Ako nás upozornil, na Legionárskej ulici sa už vyše mesiaca vytvárajú zápchy. „Ja osobne denne dochádzam na Hlavnú stanicu a pravidelne zmeškávam vlak,“ uvádza sa v liste P. Gašpierika. „Najviac ma rozčuľuje, že sa tam nič nedeje, žiadna mechanizácia, dokonca ani jeden pracovník sa nikde neopiera o lopatu. Dlho tam bola len jama, teraz ju vyliali betónom, a zasa žiaden pohyb...“

Podľa vedúceho magistrátneho oddelenia cestného hospodárstva Mariána Blaha má zdanlivá nečinnosť svoje opodstatnenie. „Betón musí do 15. mája vyzrieť, musíme dodržať predpísaný technologický postup,“ konštatoval. Ako dodal, betón musí mať dostatočnú únosnosť, pretože na úseku Legionárskej ulice, kde je odstavený jazdný pruh, je zastávka autobusov, trolejbusov a prechádzajú tadiaľ ťažké vozidlá.

Mesto v koordinácii s Dopravným podnikom Bratislava postupne nahrádza nevyhovujúce povrchy na zastávkach MHD betónovou zmesou typu Creteprint, ktorá dlhodobo vykazuje vysoké kvalitatívne parametre.

Páčil sa vám článok?