Organizácia dopravy v meste sa postupne výrazne zmení

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na viacerých miestach Bratislavy je zmenená organizácia dopravy. Dôvodom zmien sú predovšetkým rekonštrukcie a opravy komunikácií.

Od 8. mája do 30. júna je pre rekonštrukciu električkovej trate v úseku od tunela po Hurbanovo námestie čiastočne uzatvorená križovatka ulíc Zámocká - Pilárikova v smere prejazdu na most na Kapucínskej ulici. Úplne bude uzatvorené Župné námestie v úseku od kapucínskeho kostola po Kostol Svätej Trojice v obidvoch smeroch v dĺžke 155 metrov a úplne bude uzatvorený priestor električkovej trate v úseku od tunela po Hurbanovo námestie. Vzhľadom na opravu úseku električkovej trate v úseku Klobučnícka ulica - Hurbanovo námestie je čiastočne uzatvorená komunikácia na Námestí SNP - od 9. mája do 4. júna v úseku od obchodného domu Dunaj po Hurbanovo námestie v dĺžke 125 metrov a od 5. do 28. júna v úseku od Klobučníckej ulice po obchodný dom Dunaj v dĺžke 90 metrov. Vjazdy do priľahlých garáží sú zachované.

Pre rekonštrukciu električkovej trate na Hurbanovom námestí a Obchodnej ulici až po Kollárovo námestie je od 9. mája do 30. júna čiastočne uzatvorené Hurbanovo námestie - uzatvorený je jeden jazdný pruh od Námestia SNP po Suché mýto v dĺžke 165 metrov. Úplne je uzatvorený priestor električkovej trate od Hurbanovho námestia po Radlinského ulicu a Kamenné námestie. Pokračujú práce na rekonštrukcii inžinierskych sietí pod obidvoma chodníkmi na Obchodnej ulici.

Od utorka 9. mája do 14. júla je tiež úplne uzatvorená Bulharská ulica v dĺžke 250 metrov z dôvodu rekonštrukcie kanalizácie. Od toho istého dňa sa začala opravovať nika MHD a SAD na Púchovskej ceste, konkrétne pravá strana smerom von z mesta v dĺžke 57 metrov, ukončenie prác sa predpokladá 5. júna.

Od 20. apríla je čiastočne uzatvorená Prievozská ulica v dĺžke 80 metrov pre poruchu vozovky spôsobenej stavebnou jamou na priľahlom pozemku; uzávierka potrvá do 20. júna. Od 20. apríla je tiež z dôvodu stavebných úprav v rámci výstavby cestnej svetelnej signalizácie zmenená organizácia dopravy v križovatke Devínska cesta - Karloveská ulica. Čiastočne uzatvorená je Karloveská ulica v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta v dĺžke 50 - 60 metrov od križovatky s Devínskou cestou a v ľavom jazdnom pruhu v smere z mesta v dĺžke 100 metrov od križovatky s Devínskou cestou. Na Devínskej ceste je úplne uzatvorený pravý jazdný pruh v smere do mesta v dĺžke 85 metrov od vyústenia na Botanickú ulicu a ľavé odbočenie z Devínskej cesty do Karloveskej ulice.

Páčil sa vám článok?