V meste pribudli nové úseky cyklochodníkov

23.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto sprístupnilo nový cyklistický chodník. Stalo sa tak v lokalite Antolská - Chorvátske rameno a nový cyklistický chodník je súčasťou tzv. Južnej radiály.

Trasa umožňuje prejazd popri Chorvátskom ramene s možnosťou prejazdu na Medzinárodnú dunajskú cyklistickú cestu a bezpečný prechod do ďalších častí mesta, Maďarska a Rakúska. Chodník vedie po ľavom brehu Chorvátskeho ramena po objekt Slovenského vodohospodárskeho podniku a prechádza na Medzinárodnú dunajskú cyklistickú cestu.

Dĺžka chodníka je 1200 metrov, šírka 3 metre. Je vybudovaný takmer v nulovom sklone, až po miesta pod mostom, kde je zvýšený, aby nedochádzalo k zaplavovaniu. Na ochranu cyklistov pred pádom do ramena slúži zábradlie vysoké 1,5 m. Celkové náklady boli 221 000 eur bez DPH. Nový je aj cyklistický chodník na protipovodňovej ochrane Bratislavy v Devíne.

Na chodník sa využila konštrukcia protipovodňovej ochrany, ku ktorej bola pripojená železobetónová časť. Nová cyklotrasa je dlhá 302 metrov m a široká 3,5 m. Súčasťou je zábradlie umiestnené po celej jej dĺžke. Celkové náklady na výstavbu boli 168 067 eur bez DPH.

(rob)

Páčil sa vám článok?