V Starom Meste pribudnú tri parkovacie zóny

23.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Staromestská samospráva pripravuje vytvorenie troch nových parkovacích zón s regulovaným státím motorových vozidiel. Nový projekt organizácie dopravy v mestskej časti bude stáť 35 576 eur.

Staré Mesto by chcelo nové zóny postupne otvárať už začiatkom budúceho roka. Zmyslom vytvorenia zón s regulovaním státím je vytvorenie pravidiel parkovania najmä na uliciach III. a IV. triedy s tým, že preferencia parkovania sa bude týkať Staromešťanov.

V praxi má dôjsť k vytvoreniu vyznačených parkovacích, tzv. rezidenčných boxov pre domácich obyvateľov. Rovnako majú byť vytvorené aj vyhradené miesta pri školských a zdravotníckych zariadeniach a úradoch tak, aby tu občania mohli krátkodobo zaparkovať. Vytvorenie zón si podľa staromestskej samosprávy nevyžiada prenájom služieb od súkromnej firmy, prevádzku zabezpečí mestská časť.

Hranicu prvej z troch nových parkovacích zón tvoria Námestie slobody - Kollárovo námestie - Mickiewiczova - Ulica 29. augusta - Poľná - Karadžičova a Legionárska ulica. Platiť by mala začiatkom nového roka.

(rob)

Páčil sa vám článok?