Petržalku trápia nákladné autá vo vnútroblokoch

13.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskú Petržalku trápi parkovanie nákladných áut vo vnútroblokoch. Tie parkujú na verejných priestranstvách a odstavných plochách napriek tomu, že to majú zakázané.

Podľa hovorcu mestskej časti Ľubomíra Andrassyho, k najproblémovejším lokalitám patria ulice Rovniankova, Gercenova, Černyševského, Jungmannova a Rusovská cesta. "Občania sa nám sťažujú, pretože autá zaberajú niekedy aj štyri alebo päť parkovacích miest," povedal pre agentúru SITA Andrassy.

Pred vjazdom do vnútroblokov sú osadené dopravné značenia, ktoré upozorňujú na zákaz vjazdu autám nad 3,5 tony. Výnimkou majú len zásobovacie vozidlá. Okrem toho, v súvislosti s bezpečnosťou chodcov vnútri sídlisk platí maximálna povolená rýchlosť 30 km/h. Mestská časť však iné právomoci nemá, preto sa obrátila so žiadosťou o pomoc na mestskú políciu. Tá môže v prípade porušenia zákazu udeliť vodičom pokutu. Kontaktovať políciu môžu priamo aj samotní obyvatelia na čísle 159.

Takouto reguláciou dopravy rieši mestská časť výrazný nedostatok parkovacích miest pred obytnými domami. Vodiči majú k dispozícii v súčasnosti 19 000 parkovacích miest, potrebovali by ich okolo 60 000. Na oficiálne parkovanie nákladných vozidiel slúži parkovisko na Jasovskej ulici.

(sita)

Páčil sa vám článok?