Začnú opravovať povrch Račianskeho mýta

10.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa začne oprava povrchu vozovky na Račianskom mýte v Bratislave. Práce sú záverečnou etapu opravy Šancovej ulice. Ako agentúru SITA informovala Mária Račková z bratislavského magistrátu, pracovať sa bude v dvoch etapách.

Od soboty od 5:00 do pondelka do 4:00 bude neprejazdná križovatka Račianske mýto v smere do centra od Kominárskej ulice. Obchádzková trasa povedie cez Kraskovu a Pioniersku ulicu. Zároveň bude uzatvorený 100-metrový úsek pravého jazdného pruhu Šancovej ulice od električkovej trate smerom na Hlavnú stanicu. Neprejazdný bude tiež pravý jazdný pruh Šancovej ulice od Smrečianskej ulice po električkovú trať smerom na Trnavské mýto.

Vodiči nebudú môcť odbočiť ani zo Šancovej ulice do Legionárskej a Mýtnej ulice. Mýtna ulica bude od Tabakovej po Legionársku obojsmerná. Na Legionárskej smerom od Krížnej ulice sa bude dať odbočiť vľavo do Radlinského ulice a vpravo do Račianskej ulice.

Od pondelka od 5:00 h do stredy 16. septembra 2009 do 4:00 h sa bude dať na Račianskej ulici v smere do centra odbočiť len doprava do Šancovej ulice. Priame smery do Mýtnej ulice budú uzatvorené. Zároveň budú neprejazdné na Šancovej ulici v križovatke na Račianskom mýte ľavé jazdné pruhy v oboch smeroch. Z Legionárskej ulice sa bude dať odbočiť do Mýtnej ulice, z Legionárskej do Šancovej sa však vodiči nedostanú.

Oprava asfaltového povrchu Šancovej ulice v úseku od Trnavského mýta po križovatku s Pražskou ulicou sa skončila 20. augusta 2009. Úsek bol dokončený v predstihu, pôvodný termín bol 1. september. Frézovanie v križovatke na Račianskom mýte bolo potrebné pre viaceré uzávierky presunúť na nový termín. Náklady predstavujú 1 808 818 €.

(sita)

Páčil sa vám článok?