Prebiehaniu cez Panónsku už bránia panely

27.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Okrem zábradlia bráni prebiehaniu chodcov cez frekventovanú Panónsku cestu za Novým mostom už aj množstvo panelov. Mesto ich osadilo minulý týždeň, pretože predĺženie zábradlia o niekoľko metrov sa ukázalo ako nedostatočné.

Na Panónskej ceste pribudlo spolu 25 panelov v celkovej dĺžke asi 100 metrov. Cena s montážou bola 14 000 eur a zábrana je v súčasností dlhá 227 metrov.

Dôvodom osadenia zábradlia i panelov bolo zabrániť nebezpečnému prebehovaniu ľudí po vystúpení z autobusu na zastávke MHD pred Auparkom na frekventovanej štvorpruhovej Panónskej ceste.

Spočiatku magistrát predĺžil len zábradlie o niekoľko metrov. Toto opatrenie sa však minulo účinku, pretože mnohí chodci si cestu do nákupného centra ďalej skracovali obídením zábran. Ohrozovali pritom nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Po dobudovaní druhej, administratívnej časti nákupného centra Aupark, investor vybudoval lávku k zastávke MHD priamo zo svojej budovy, ale len v smere do centra mesta. K vybudovaniu prípadného nadjazdu alebo tunela na druhej strane komunikácie, teda od zastávky pre cestujúcich v smere z mesta, sa neodhodlal.

Zástupca investora nedávno pre Bratislavské noviny uviedol, že spoločnosť je ochotná spolupracovať spolu s mestom na riešení nebezpečných dopravných situácií, ktoré vznikajú pri prebiehaní chodcov cez cestu.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?