V Starom Meste pribudnú jednosmerky

27.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Závery nedávnej niekoľkotýždňovej verejnej diskusie, do ktorej sa Staromešťania zapojili nielen v písomnej podobe, ale aj v osobných stretnutiach s poslancami sa skončili definitívnym záverom. Podľa neho ulice Kuzmányho, Lermontovova, Holubyho, Lichardova a Tvarožkova ostanú aj naďalej obojsmerné.

Rozhodli o tom na rokovaní komisie dopravy miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. „Projekt Zjednosmernenie ulíc a Zóna 30 - Staré Mesto sa v tejto spomínanej etape dotkne približne dvadsiatich komunikácií - v lokalite ohraničenej ulicami Mudroňova, Stará Vinárska, Novosvetská, Nekrasovova, Kalvária, Pražská, Štefánikova a Palisády. Staré Mesto týmto projektom vlastne pokračuje v zjednosmerňovaní ciest tretej a štvrtej triedy s hlavným cieľom zlepšiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky,“ informovala hovorkyňa samosprávy Starého Mesta Alena Kopřivová.

Podľa jej slov zmena organizácie dopravy prispeje k vylúčeniu tranzitujúcich vozidiel, čo sa odrazí v zlepšenej kvalite bývania tunajších obyvateľov a možnosti legálne parkovať na tunajších úzkych jednosmerných uliciach.

Pri obojsmernej premávke to v súvislosti s prijatou novou legislatívou nie je prípustné - motoristom preto v súčasnosti hrozí odtiahnutie áut. „V nasledujúcich dňoch preto požiada mestská časť o úpravu projektu v duchu zmien schválených poslancami dopravnej komisie. Občanov o nich bude samospráva informovať prostredníctvom mapiek, ktoré zverejní na svojej internetovej stránke,” pokračovala hovorkyňa samosprávy Alena Kopřivová.

Ako dodala, začiatok projektu bude ešte tento rok: „S prácami na zjednosmernení sa začne pravdepodobne ešte v septembri 2009. Ďalším krokom samosprávy bude riešenie uličného parkovania vo všetkých šiestich oblastiach vrátane vyhlasovania nových spoplatnených parkovacích zón.“

(mm)

Páčil sa vám článok?