Nové semafory v meste stále nefungujú, jeden mali dať do prevádzky 21. apríla

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Neraz sa stáva, že novo vybudované cestné svetelné signalizácie na území mesta sú mimo prevádzky dlhé týždne, ba aj mesiace po svojom dokončení, a teda neplnia svoj účel.

Náš čitateľ nás upozornil na priechod pre chodcov a cestnú svetelnú signalizáciu na Karadžičovej ulici na križovatke s Poľnou. Ako nám napísal, neboli zapnuté už asi pol roka, pričom na jednej strane Karadžičovej sa začala výstavba a na druhej postavili zábradlie, takže inde sa napríklad s kočíkom prakticky nedá prejsť. Bez spustených semaforov je podľa neho tento priechod zbytočný.

Podobná situácia je aj v prípade cestnej svetelnej signalizácie na križovatke Rázusovo nábrežie - Rigeleho ulica, ktorá mala byť podľa vyjadrenia mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB) funkčná už začiatkom februára, ale ešte vo štvrtok minulý týždeň tu však stále iba bliká oranžová. Ďalšie dve nefunkčné cestné svetelné signalizácie sú v blízkosti Parku kultúry a oddychu - jedna je na Nábreží arm. gem L. Svobodu (na výjazde z parkoviska pri troch vežiakoch), druhá v blízkosti hlavného vchodu do PKO (pri zastávke električiek).

S otázkou, prečo nie sú cestné svetelné signalizácie zapnuté a kedy budú uvedené do prevádzky, sme sa ešte v stredu minulý týždeň obrátili na GIB. Podľa námestníčky riaditeľa GIB Dany Zálešákovej cestnú svetelnú signalizáciu Rázusovo nábrežie - Rigeleho ulica uviedli do prevádzky v piatok 21. apríla po 16. hodine, aby si účastníci premávky cez víkend zvykli na zmenu v riadení križovatky. „Ostatné spomínané cestné svetelné signalizácie nezabezpečoval pre mesto GIB,“ povedala nám.

Oslovili sme aj vedúceho magistrátneho oddelenia cestného hospodárstva Mariána Blaha. „Križovatky na nábreží pri PKO a tuneli a tiež križovatka Karadžičova - Poľná boli v predstihu postavené súkromnými investormi,“ uviedol. „Zatiaľ nie sú v majetku mesta. Sprevádzkované budú pravdepodobne po dokončení stavieb, prípadne v predstihu, ak budú odovzdané do majetku mesta.“

Páčil sa vám článok?