Letisko chce prepojenie na autobusy

26.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

O niektorých podstatných dopravných opatreniach a obmedzeniach na Letisku M. R. Štefánika, ale aj o parkovaní a mestskej hromadnej doprave sme sa pozhovárali s hovorkyňou Letiska Bratislava Danou MADUNICKOU.

- Na Letisku Bratislava platí už niekoľko dní iná organizácia dopravy, na akú boli vodiči, ale aj chodci doteraz zvyknutí. Zmeny v doprave si vyžiadala výstavba nového letiskového terminálu a priľahlých komunikácií. V súčasnosti je zakázaný vjazd do pruhu nachádzajúceho sa bezprostredne pred odletovým terminálom. Vstupu do vyhradenej zóny bráni vjazdová závora.

Ako je to v súčasnosti s parkovaním na letisku?

- Pätnásťminútové státie zadarmo na hlavnom letiskovom parkovisku stále platí na vyloženie a naloženie batožiny. Vzhľadom na ďalšie stavebné práce bol výjazd z hlavného parkoviska presunutý do jeho zadnej časti, najviac vzdialenej od letiskových terminálov. Parkovací poplatok je možné v hotovosti zaplatiť v parkovacích automatoch, alebo platobnou kartou u obsluhy parkoviska. Dopravné zmeny sú podporené novým zvislým i vodorovným dopravným značením a vodiči by tu mali znížiť rýchlosť a dôsledne sledovať značky.

Je letisko spokojné s mestskou hromadnou dopravou do tejto lokality a s prepojením na mesto?

- Letisko dlhodobo eviduje záujem cestujúcich o spojenie letiska s autobusovou stanicou Mlynské nivy prostredníctvom mestskej hromadnej dopravy. Toto spojenie v súčasnosti chýba. Rovnako máme záujem na skvalitnení služieb nielen na linke číslo 61, ale všeobecne v dostupnosti letiska ďalšími prostriedkami mestskej hromadnej dopravy. Pochvaľujeme si nedávne prepojenie letiska s Petržalkou prostredníctvom linky číslo 96. Komfort cestovania by zvýšilo i zaradenie špeciálnych autobusov na linky na letisko so samostatným priestorom na batožinu.

Na letisku pribudla nedávno nová asfaltová komunikácia a zastávky, tie sú však bez lavičiek...

- Cesta slúži ako nástupisko a výstupisko MHD a zmluvných autobusových spoločností leteckých dopravcov. Na nových zastávkach síce zatiaľ ešte nie sú lavičky, no mali by pribudnúť v krátkom čase.

Zhováral sa Robert Lattacher
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?