V okolí Nového mosta pribudli zábrany

5.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zábradlie, ktoré mesto nedávno osadilo na Rázusovom nábreží v okolí Nového mosta by malo zabrániť vjazdu áut na Rybné námestie, ale aj nekoordinovanému prebiehaniu chodcov cez komunikácie.

Na problém vjazdu áut na Rybné námestie upozorňovali Bratislavské noviny už viackrát. Situácia bola taká, že vodiči vchádzali na Rybné námestie priamo cez chodník na Rázusovom nábreží.

Bratislavské noviny odporučili, aby okrem dopravnej značky tu osadili aj niekoľko stĺpikov, ktoré by urobili definitívny koniec vodičom mýliacich si chodník, prípadne námestie s cestou a parkoviskom.

Stalo sa, zábradlie pomohlo, no k dokonalosti chýba osadenie zábran aj na priechode pre chodcov zo strany Rázusovho nábrežia, pretože práve tadiaľ na námestie stále vchádzajú autá. Jedno parkovalo priamo pod schodmi vedúcimi na Nový most. V pondelok 3. augusta napríklad prešlo cez priechod na námestie zásobovanie reštaurácie Korzo.

Rybné námestie je súčasťou pešej zóny, a preto tam autá podľa staromestskej samosprávy nemajú čo hľadať. Je vraj samozrejmosťou, že cesta do pešej zóny nevedie cez chodník. Do zóny sa vraj môžu dostať výlučne len cez vysúvacie stĺpiky, ktoré sú na Hviezdoslavovom námestí. „Ak má teda niekto povolenie na to vjazd do historického jadra, potom sa týka iba oficiálnych vjazdov na Hviezdoslavovom námestí a na Františkánskej ulici,“ uvádza staromestská miestna samospráva.

Červeno-biele zábradlie pomohlo zvýšiť aj bezpečnosť premávky na frekventovanom Rázusovom nábreží pri Novom moste. Niektorí chodci mali totiž vo zvyku prebiehať mimo priechodov pre chodcov, čím komplikovali život mnohým vodičom a ohrozovali nielen dopravu na ceste, ale najmä vlastné zdravie a život.

(rob)

Zábradlie bráni chodcom pri prebiehaní, autá sa však pod Nový most aj tak dostanú.
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?