Staromešťania diskutovali o jednosmerkách

5.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Presne 72 obyvateľov Starého Mesta sa zapojilo do diskusie k projektu Zjednosmernenie ulíc a Zóna 30 - Staré Mesto. Verejné pripomienkovanie trvalo počas júna a júla a týkalo sa 24 ulíc III. a IV. triedy v šiestich lokalitách tejto mestskej časti.

„Najväčší záujem prejavili obyvatelia Kuzmányho, Somolického, Vlčkovej a Lermontovovej ul. Dopravná komisia miestneho zastupiteľstva sa stotožnila s ich návrhmi - ponechať na Kuzmányho a Lermontovovej ulici obojsmernú premávku. K rovnakému názoru komisia dospela pri Holubyho ulici.

Otázne je usporiadanie ulíc Lichardova, Tvarožkova a Bartoňova. Poslanci dopravnej komisie by o ňom mali rozhodnúť v priebehu prvého augustového týždňa,“ informovala hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Podľa jej slov posledný projekt totiž uvažuje o jednosmernej premávke, zatiaľ čo tunajší obyvatelia sú za obojsmernú. Zdôvodňujú to najmä tým, že parkovanie majú zabezpečené vo vlastných garážach a nepociťujú potrebu vytvárať na vozovke ďalšie priestory na parkovanie - na úkor jedného jazdného pruhu. Projekt zjednosmerňovania ulíc by sa mal realizovať počas nasledujúcich letných týždňov.

(mm)

Páčil sa vám článok?