Na chodníku sa parkuje, vjazd je cez priechod

5.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na chodníku pred hotelom Crown Plaza na Hodžovom námestí pravidelne parkujú tie isté autá. A to aj napriek tomu, že chodník je ohradený betónovými kvetináčmi. Vjazd majú cez priechod pre chodcov.

Po tom, ako bratislavská samospráva vyriešila problém s divoko parkujúcimi autami na Hodžovom námestí pred Grassalkovichovym palácom, objavili sa problémy s parkovaním áut na chodníkoch v okolí. Na problém áut parkujúcich v hornej časti Kollárovho námestia sme upozornili koncom apríla, samospráva mesta s tým však doteraz nič neurobila.

Ako uviedol prvý námestník primátora Bratislavy Milan Cílek, magistrát v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom už pred dvoma rokmi odporučil stavebníkovi, aby vybudoval zábrany, napr. v podobe pevných kvetináčov pred svojou stavbou, ktoré by neumožnili parkovanie na chodníkoch. „Žiaľ, stavebník odporúčanie nerešpektoval,” uviedol M. Cílek.

Magistrát podľa viceprimátora má teraz len dve možnosti. Predĺžiť zónu kontrolovaného parkovania aj o Kollárovo námestie alebo vybudovať tu zábrany. Prvá možnosť si vyžaduje dohodu s BPS Park, a.s., ku ktorej sa nepodarilo dospieť koncom minulého roka pri snahe rozšíriť zónu s dopravným obmedzením aj o Hodžovo námestie, druhá možnosť je vzhľadom na finančnú situáciu mesta v tomto roku veľmi zložitá.

„Mesto bude komunikovať so stavebníkom a pokúsi sa s ním dohodnúť na spoločnej investícii. Ak sa to nepodarí magistrát bude pravdepodobne nútený vybudovať zábrany sám, z vlastného rozpočtu,“ dodal M. Cílek.

Problémy však spôsobujú chodcom aj autá parkujúce na Hodžovom námestí pred hotelom Crown Plaza. Keďže niektoré autá tu parkujú denne, ide zrejme o zamestnancov hotela alebo okolitých prevádzok. Vjazdu na chodník im nebránia ani betónové kvetináče - stačilo ich posunúť o niekoľko centimetrov a na priechode pre chodcov (medzi semaforom a kvetináčom) majú vodiči týchto áut dosť priestoru na vjazd.

Je načase, aby priestranstvu pred hotelom Crown Plaza venovala trochu pozornosti aj mestská polícia a samospráva. Osadením pevných zábran na priechode by sa problém určite podarilo rýchlo vyriešiť.

Slavo Polanský
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?