Vodič na chodníku vyvalil novoosadený stĺpik

6.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Keď vodič osobného auta s EVČ SC-491BU dnes predpoludním zaparkoval na chodníku na Vajanského nábreží, netušil, že keď sa k autu popoludní vráti, bude zablokované dvoma čiernymi stĺpmi. Aby sa s autom dostal z chodníka, jednoducho jeden čerstvo osadený stĺp vyvalil!

Na vyústení priechodu pre chodcov na križovatke Vajanského nábrežia s Kúpeľnou ulicou v pondelok 6. júna 2009 predpoludním nechali pracovníci bratislavského magistrátu osadiť dva čierne stĺpy, ktoré majú chrániť chodcov pred vjazdom vozidiel na chodník. Montéri, ktorých si magistrát najal, si však zrejme nevšimli, že na chodníku parkuje auto. Osadili oba stĺpy a zablokovali tak výjazd auta s EVČ SC-491BU.

Vodič osobného vozidla popoludní pochopiteľne podľahol panike a v domnení, že ho nikto nevidí, jeden z čerstvo osadených stĺpov vyvalil. Zrejme si neuvedomil, že takto poškodil mestský majetok, za čo mu hrozí správne konanie zo strany správcu komunikácie - magistrátu hlavného mesta.

Chybu nepochybne urobili aj montéri, ktorí zábrany osádzali. Pokiaľ bolo na chodníku zaparkované auto, mali radšej počkať, kým vodič s autom odíde, alebo mali auto nechať odtiahnuť či premiestniť. Riskovali tak, že nahnevaný vodič výsledok ich práce zničí - čo sa napokon aj stalo. 

Zábrany na priechod pre chodcov osadil bratislavský magistrát na podnet staromestskej samosprávy. Tá sa vo svojej parkovacej politike zaviazala, že bude "priechody pre chodcov chrániť mechanickými zábranami". Podobným spôsobom staromestská samospráva vyriešila problém s bezohľadným parkovaním na chodníkoch osadením zábran na vyústení priechodov na rohu Vajanského nábrežia a Múzejnej ulice či na rohu Medenej a Kúpeľnej ulice.

AKTUALIZOVANÉ (7.7.2009, 20:00): Na druhý deň ráno, v utorok 7. júna 2009, montéri najatí bratislavským magistrátom zopakovali pokus o osadenie zábran na vyústenie chodníka na Vajanského nábreží. Tentoraz úspešne. Kedže na chodníku žiadne auto neparkovalo, dnes nikoho čierne stĺpy nezablokovali.

(banoviny)
FOTO - banoviny

Páčil sa vám článok?