Letné práce na Záhradníckej sa dotknú aj MHD

17.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Druhá etapa rekonštrukcie Záhradníckej ulice si od 15. júla 2009 vyžiada zmenu v organizácii mestskej hromadnej dopravy a presmerovanie niektorých liniek, ktoré v tejto lokalite jazdia. Zmeny sa týkajú trolejbusov a autobusov, električka bude premávať bez nejakých obmedzení.

Trolejbusovú linku č. 201 obojsmerne odklonia na obchádzkovú trasu Prievozská, Mlynské nivy, Karadžičova, Legionárska, Račianske mýto. Zastávky na Miletičovej ulici nebudú fungovať a na obchádzkovej trase trolejbusy zastavia na všetkých zastávkach. Linka číslo 205 bude dočasne vyradená z premávky.

Podľa dopravného podniku niet žiadnej alternatívnej trolejbusovej trate, kadiaľ by mohla byť presmerovaná. Pre obyvateľov Trnávky bude náhradné spojenie s centrom mesta poskytnuté prostredníctvom prestupu na Trnavskom mýte, medzi električkami premávajúcimi do centra mesta a trolejbusmi č. 204.

NA MILETIČOVEJ ULICI ZRUŠIA ZASTÁVKY
Trasa linky číslo 209 sa skráti od Kramárov po obratisko Jelačičova s prejazdom cez ulice Jelačičova, Kupeckého, Žellova a Miletičova. Na úseku Miletičovej ulice v oblasti trhoviska a v Ružovej doline nebudú zastávky fungovať. Trasa linky číslo 212 je dlhodobo zmenená už od prvej fázy rekonštrukcie.

Trolejbusy odbočujú zo Záhradníckej na Svätoplukovu, ďalej Prievozskú, Mierovú a konečnú majú na začiatku Prievozu, na zastávke Hraničná, kde je zriadené manipulačné trolejové obratisko. Rovnaká je aj náhradná trasa, akurát opačným smerom.

AUTOBUS Č. 50 SA VRÁTI NA BÝVALÚ TRASU
Zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy sa týkajú aj autobusovej linky číslo 50. Od začatia prvej časti obnovy Záhradníckej ulice je premávka tejto linky vedená obojsmerne po obchádzkovej trase cez Záhradnícku a Svätoplukovu ulicu. V druhej fáze sa premávka autobusov č. 50 upraví tak, že v smere na Ružinov sa vráti na stálu trasu. Stavebnú jamu v križovatke Záhradnícka - Miletičova autobusy obídu cez spojovaciu komunikáciu pri bývalom bitúnku a žiadna zastávka nebude vynechaná.

V smere na autobusovú stanicu, Šafárikovo námestie a Aupark sa za poslednou zastávkou na Ružinovskej ulici - zastávka Pri jazere, autobusy odklonia na obchádzkovú trasu Bajkalská, Trenčianska, Miletičova, Košická, kde sa od zastávky Trhovisko napoja na svoju stálu trasu a obnoví sa obsluha na Dulovom námestí. Na obchádzkovej trase autobusy č. 50 zastavia na zastávkach Mliekarenská a Ružová dolina na Trenčianskej ulici. Premávka autobusov linky číslo 66 sa od 15. júla obnoví po pôvodnej trase.

Stavenisko v rozostavanej križovatke Miletičova obídu cez spojovaciu komunikáciu pri bývalom bitúnku. Linka číslo 68 bude presmerovaná do obchádzky, ktorá povedie okruhom od zastávky Trhovisko na Miletičovej ulici cez spojovaciu komunikáciu pri bývalom bitúnku, Jégého ul., Trnavskú ulicu, Trnavské mýto, Krížnu, Karadžičovu, Záhradnícku, Miletičovu ul. a naspäť na Košickú. Na obchádzkovej trase autobusy zastavia na zastávkach Zimný štadión na Trnavskej, Trnavské mýto na Krížnej a zastávke Krížna na Karadžičovej ulici. Ďalej na zastávkach Kvačalova a Záhradnícka.

N70 BUDE JAZDIŤ PO DLHŠEJ TRASE
Nočná linka N70 musí byť kvôli uzávierke križovatky Záhradnícka - Miletičova presmerovaná na podstatne dlhšiu a časovo náročnejšiu obchádzkovú trasu. V smere na Podunajské Biskupice za zastávkou Záhradnícka sa odkloní na trasu Miletičova, Trenčianska, Bajkalská, Ružinovská a napojí sa na stálu trasu od zastávky Pri jazere. Na obchádzkovej trase autobusy zastavia na zastávkach Trhovisko na Miletičovej, Ružová dolina na Trenčianskej a Mliekarenská na Trenčianskej ulici.

V smere na Hlavnú stanicu za zastávkou Slovanet na Záhradníckej pôjdu autobusy po trase Jégého, Trnavská, Trnavské mýto, Krížna, Americké námestie. Na obchádzkovej trase zastavia na zastávkach Zimný štadión, Trnavské mýto a Legionárska.

(rob)

Páčil sa vám článok?