Ani jeden nadchod nevedie do Sadu J. Kráľa

1.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania sa ani po štyroch rokoch od otvorenia diaľnice, ktorá preťala túto bratislavskú mestskú časť, nemôžu napriek prísľubom dostať cez nadchod priamo do Sadu Janka Kráľa.

Ponad diaľnicu vedie päť nadchodov, ešte pred jej odovzdaním do užívania odznelo niekoľko prísľubov, že minimálne jeden z nadchodov bude ústiť priamo do najstaršieho oddychového parku v strednej Európe.

Hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy potvrdil, že predĺženie nadchodu mala zabezpečiť firma Stavo-ing, s.r.o., ktorá postavila polyfunkčný objekt Krasovského. Investor však podľa Andrassyho pred dokončením stavby požiadal o zmenu stavby, pretože výstavba komunikácie pre chodcov a cyklistov by bola pre neho technicky zložitá a finančne náročná.

Petržalský stavebný úrad mu vyhovel a za nerešpektovanie územného a stavebného povolenia dal investorovi pokutu 1660 €. Na otázku agentúry SITA, či táto pokuta nie je príliš nízka, Andrassy odpovedal, že mu neprislúcha hodnotiť výšku pokuty ani rozhodnutie úradníkov. Matky s kočíkmi, korčuliari, medzi nimi aj veľa malých detí a cyklisti z Petržalky tak musia prejsť nadchodom, zísť z neho a pokračovať cez rušnú a vyťaženú komunikáciu pri nákupnom centre Aupark do Sadu Janka Kráľa.

Mestská časť podľa Andrassyho hľadá riešenie. Budúcich investorov, ktorí budú stavať v okolí Krasovského, chce zaviazať v územnom a stavebnom konaní, aby sa podieľali na dobudovaní cestnej siete a predĺžení chodníka pre peších a cyklistov až do Sadu Janka Kráľa.

(sita)

Páčil sa vám článok?