Pre orezávanie stromov budú dopravné obmedzenia

5.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Pre orezávanie stromov v bratislavskom Starom Meste budú platiť od piatka do nedele na uliciach Palackého, Kúpeľná a Medená dopravné obmedzenia. Ako dnes informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, s orezávaním stromov začnú v piatok ráno.

"Na 45 stromoch urobia odborníci tzv. udržiavací rez. To znamená, že predovšetkým odstránia suché a poškodené konáre. Súčasne upravia koruny tak, aby nezasahovali do fasád susediacich budov," spresnila.

Z bezpečnostných dôvodov bude preto podľa nej potrebné dočasne obmedziť dopravu na spomínaných uliciach. Mestská časť žiada obyvateľov týchto troch ulíc a tiež ich návštevníkov o spoluprácu a trpezlivosť. Súčasne žiada majiteľov áut, aby firme, ktorá bude orezávať stromy, vyšli v ústrety a v čase ošetrovania stromov na Palackého, Medenej a Kúpeľnej ulici neparkovali.

Dopravné obmedzenie, ktoré je pri týchto prácach nevyhnutnosťou, sa podľa Kopřivovej uskutoční postupne v troch etapách, pričom pre uzavreté ulice bude určená obchádzka.

"Počas víkendov sa po centre Bratislavy pohybuje podstatne menej áut, než v pracovných dňoch. Aj preto sa staromestská samospráva rozhodla využiť blížiaci sa predĺžený víkend na orezávanie stromov," doplnila hovorkyňa.

(sita)

Páčil sa vám článok?