Na chodníku na Kollárovom námestí parkujú autá

30.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Keď v roku 2003 mestské zastupiteľstvo predávalo verejné parkovisko v hornej časti Kollárovho námestia, vtedajší primátor Andrej Ďurkovský a mestskí poslanci ubezpečovali Bratislavčanov, že o možnosť parkovania v tejto lokalite neprídu. Opak je dnes pravdou.

Keď sa v roku 2007 po dokončení administratívnej budovy Park One Bratislavské noviny zaujímali, ako je to s prísľubom, že novopostavené podzemné garáže budú slúžiť aj verejnosti, hovorkyňa pána primátora uviedla, že na túto tému mesto s investorom nerokovalo. Ako dodala, stavebník je povinný vyriešiť parkovanie dlhodobé a krátkodobé pre zamestnancov a návštevníkov. Z hľadiska statickej dopravy stavebník nie je povinný zabezpečiť parkovanie pre dopravu, ktorá nesúvisí s jeho prevádzkou.

Ako však vyzerá situácia v okolí Park One dnes? Autá zamestnancov a návštevníkov z celého Slovenska parkujú na chodníku v okolí budovy. Ako to vyzerá v podzemných garážach, kde má byť podľa projektu až 180 parkovacích miest, sme sa nedozvedeli. Vstup do podzemia je totiž pre verejnosť uzavretý. A to aj napriek tomu, že príjazdová cesta do garáže je podľa výpisu z katastra nehnuteľností vo vlastníctve hlavného mesta Bratislava (parcela č. 8274/13).

Na chodníku v okolí budovy Park One, ktorý je rovnako vo vlastníctve mesta (parcela č. 21724/7), takmer celodenne parkujú autá. Najvyšší čas, aby tu samospráva mesta urobila poriadok. Autá parkujúce v troch radoch totiž nenechávajú chodcom často ani poldruhametrový priechod od fasády, ako stanovuje nový cestný zákon.

(pol)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?