Zosuv spôsobilo prasknuté potrubie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Cesta III. triedy Nad Dunajom sa nezosunula pre starobu, ale pre dvojnásobnú haváriu na vodovodnom potrubí, pričom k zosuvu prispelo aj nadmerné trvalé zaťažovanie spojené s výstavbou na tejto ulici.

Vyplýva to z posudku autorizovaného znalca Ľubomíra Budinského, ktorý pre karloveskú samosprávu urobil prieskum spomínaného miesta a vypracoval o príčinách nehody správu. Informoval o tom vo februári Miestny úrad mestskej časti Karlova Ves. Zosuv teda nespôsobil vek a nedostatočná údržba komunikácie. Havárie vodovodného potrubia podľa znalca spôsobili nasiaknutie masívu, čo viedlo k vyplavovaniu pieskových čiastočiek a to oslabilo masív pod krajnicou.

Karloveský miestny úrad ešte v januári zadalo projekt na sanáciu svahu a opravu komunikácie. Podľa projektu by sa predpokladané náklady na opravu mali pohybovať vo výške okolo dvoch miliónov korún. „Keďže vzniknutú poruchu zapríčinili havárie vodovodov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, očakávame, že vodárne sa budú podieľať na úhrade spôsobenej škody,“ uviedol starosta Karlovej Vsi Bystrík Hollý.

Páčil sa vám článok?