V centre mesta platia viaceré dopravné obmedzenia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

úvislosti s rekonštrukciou električkovej trate na Obchodnej ulici a na trase Obchodná - Kapucínska - tunel sa mení aj organizácia dopravy v centre mesta, treba rátať s uzávierkami ciest a obchádzkami.

Od 11. marca do 7. mája platí úplná uzávierka Hurbanovho námestia pre cestnú dopravu v úseku od Suchého mýta po Hlavnú poštu spojená s obchádzkou pre zásobovanie Obchodnej ulice. Od 4. marca do 30. júna sa na Obchodnej ulici rekonštruujú inžinierske siete pod chodníkmi na oboch stranách v úseku od Kollárovho námestia po Poštovú ulicu. Obchádzkové trasy sú vyznačené prenosným dopravným značením.

Ako sme už informovali, električková doprava bude v trase Obchodná - Kapucínska - Tunel vylúčená počas celej výstavby. Stavba električkovej trate na Obchodnej je rozdelená do dvoch etáp. Pred začatím stavby sa na Suchom mýte vybuduje prejazd cez stredný deliaci ostrovček oproti vyústeniu komunikácie Veterná ul., ktorý bude slúžiť na prejazd a otáčanie vozidiel. Zásobovanie Obchodnej ulice sa bude vykonávať z Kollárovho námestia a Poštovej ulice.

Autá prichádzajúce z Hodžovho námestia sa budú otáčať na Suchom mýte. Príjazd na Námestie SNP bude umožnený zo Špitálskej ulice pravým odbočením. Vozidlá prichádzajúce zo Štúrovej ulice smerujúce na Námestie SNP sa budú otáčať za jestvujúcou zastávkou električiek MHD na Špitálskej ulici.

Počas rekonštrukcie inžinierskych sietí sa pre automobilovú dopravu a chodcov bude využívať električková trať, vstupy do objektov budú vybavené lávkami.

Pre rekonštrukciu električkovej trate na Kapucínskej ulici je povolená uzávierka v úseku od tunela po Hurbanovo námestie, pri ktorej sa budú rekonštruovať inžinierske siete, mostný objekt na Kapucínskej ulici, spevnené plochy, chodníky, komunikácie a upravovať mimoúrovňová križovatka Staromestská - Kapucínska

Treba rátať aj s čiastočnou uzávierkou Staromestskej ulice v úseku pod mostným objektom Kapucínska v dĺžke 70 metrov v troch víkendových termínoch -

od 24. do 25. marca, od 22. do 23. apríla a od 6. do 7. mája. Od 4. marca do 7. mája platí úplná uzávierka priestoru električkovej trate v úseku od tunela po Hurbanovo námestie; čiastočná uzávierka Kapucínskej ulice na mostnom objekte bude v tom istom čase v úseku od Židovskej ulice po Staromestskú. Na Staromestskej ulici bude doprava usmernená do jedného jazdného pruhu v oboch smeroch a počas trvania čiastočnej uzávierky bude Židovská ulica prístupná cez Pilárikovu ulicu.

Páčil sa vám článok?