Hodžovo námestie je definitívne bez áut

18.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po dlhých mesiacoch kritiky a apelov kvôli nelegálnemu parkovaniu sa Hodžovo námestie dočkalo plochy bez áut. Niektorí vodiči si ju plietli s parkoviskom a v niektorých prípadoch aj s autobazárom.

Napriek ochrane plochy Hodžovho námestia, ktoré v súčasnosti obkolesuje 129 čiernych stĺpov prepojených reťazami, sme v pondelok 16. januára 2009 prichytili vodičku Renaulta Clio, ako brázdi námestím medzi chodcami. Auto najskôr stálo medzi betónovými kvetináčmi, neskôr jeho vodička chcela odísť z námestia na Banskobystrickú ulicu. Keď zistila že to nejde, zvrtla to na opačnú stranu námestia a vyšla na Štefánikovu ulicu a odfrčala smerom na Hlavnú stanicu.

Vjazd na námestie dnes už zakazuje dopravná značka. Výnimku majú len vozidlá s povolením hlavného mesta, polície a Kancelárie prezidenta SR. Vjazd kontroluje mestská polícia, ktorá môže dávať autám parkujúcim na námestí papuče a vodičom pokutu do 60 eur. Námestie čaká ešte obnova v podobe nových lavičiek, pribudnúť by mala aj zeleň, kvety a kvetináče. Osadenie nového mobiliáru spolu s výsadbou zabezpečí mesto počas nasledujúcich jarných mesiacov.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?