Lístok na hokej platí aj ako lístok na MHD

4.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vstupenky a permanentky na hokejové zápasy HC Slovan Bratislava v začínajúcom play-off Extraligy platia od najbližšieho stretnutia aj ako cestovné lístky na mestskú hromadnú dopravu. Začína to platiť hodinu pred zápasom a platí až do konca dennej premávky MHD.

Samospráva hlavného mesta tým chce v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava, a.s., a hokejovým klubom HC Slovan Bratislava riešiť problém zvýšenej záťaže bezprostredného okolia Samsung Areny (Zimného štadiónu Ondreja Nepelu) individuálnou automobilou dopravou. Počas najexponovanejších zápasov záveru hokejovej Extraligy posilní DPB aj mestskú hromadnú dopravu v smere na zimný štadión.

S myšlienkou motivovať fanúšikov, aby na hokejové zápasy cestovali verejnou dopravou, prišli Bratislavské noviny presne pred rokom (BN 11/2008). Po osobnej skúsenosti sme navrhli, aby vstupenka na hokej bola súčasne aj cestovným lístkom na zápas a zo zápasu. Vedúci oddelenia marketingu a cestovného ruchu magistrátu Milan Vajda vtedy uviedol, že idea kumulovaného lístka, teda vstupenky na podujatie s dopravou prostredníctvom MHD, teda nielen na hokej, ale aj na koncerty a vybrané kultúrne podujatia, je progresívnym produktom pre Bratislavčana a návštevníka mesta. Myšlienku podporilo aj vedenie HC Slovan a dopravný podnik.

Škoda, že bratislavskej samospráve, vedeniu hokejového klubu a dopravnému podniku trvalo celý rok, kým tento jednoduchý návrh zrealizovali. Problémy s dopravou v okolí Samsung Areny totiž nie sú len počas záverečného play-off Extraligy, ale počas celej hokejovej sezóny. A prvé dva zápasy play-off odohral HC Slovan už tento pondelok a utorok.

(rob, ado)

AKTUALIZÁCIA (5.3.2009, 9:00): V stredu predstavitelia DPB, a.s., spresnili, že vstupenka na hokej bude platiť ako cestovný lístok na MHD už 2 hodiny pred začiatkom zápasu, a nie 1 hodinu, ako sme uviedli v tomto článku. Čitateľom sa ospravedlňujeme.

Radoslav Števčík

Páčil sa vám článok?