Električky z Dúbravky opäť premávajú

23.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Električky z bratislavskej Dúbravky a Karlovej Vsi opäť premávajú. Agentúre SITA to potvrdil predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Branislav Zahradník. Doprava bola približne od 7:00 h zastavená, pretože školský autobus zablokoval električkovú trať.

„Musel prísť ťažký mechanizmus, aby odstránil túto prekážku z trate," konštatoval. Na trase od ulice Pri kríži až po tunel preto premávala náhradná autobusová doprava, DPB nasadil 12 autobusov, ktoré sa však nevyhli rannej špičke.

„V dôsledku nepriaznivého počasia a sneženia bola spomalená doprava v celom meste, zdržanie bolo okolo 10 až 30 minút. Najväčšie problémy a zápchy boli na radiále v Karlovej Vsi. Tým, že bola ranná špička, snežilo a nepremávali električky, autobusy uviazli v zápche. Zdržanie pritom mohlo byť aj viac ako polhodinové," spresnil. Situácia by sa podľa Zahradníka mala už zlepšiť a mestská hromadná doprava by mala premávať podľa grafikonu. „Uvidíme, ako to bude v popoludňajšej špičke," doplnil.

Pre nepriaznivé počasie a kopcovitý terén nepremávali trolejbusy číslo 203 na Palisády a Mudroňovu ulicu. Problematickejšia bola situácia aj na Kramároch a na Kolibe, kde premávala MHD s meškaním. „Všetkým cestujúcim sa ospravedlňujeme a prosíme ich o pochopenie," dodal Zahradník.

(sita)

Páčil sa vám článok?