Petržalčania sa sťažujú na vraky na parkoviskách

14.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa aj v uplynulom roku sťažovali na vraky áut na parkoviskách. Miestny úrad zaevidoval 274 podaní od občanov na státie starého, poškodeného vozidla. Až 193 nahlásených áut nemalo evidenčné číslo, označili ich preto výzvou na odstránenie.

"82 majitelia reagovali na upozornenie samosprávy a do 30 dní vozidlo z parkoviska odstránili," informoval agentúru SITA tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. Majitelia 53 vozidiel však na výzvu nereagovali, úrad preto nariadil odtiahnutie vozidla autorizovanou spoločnosťou.

Podnety týkajúce sa starých áut môžu Petržalčania nahlasovať aj v tomto roku počas stránkových hodín na investičnom referáte alebo telefonicky na čísle 02/ 68 286 772. Samospráva pokračuje v spolupráci so spoločnosťou AUTO A-Z, ktorá má licenciu na ekologické spracovanie takýchto starých, nepojazdných vozidiel. Sídli v areáli Dopravného inšpektorátu na Kopčianskej ulici.

Odovzdaním starého vozidla touto legálnou cestou získa jeho majiteľ príspevok 33,19 eur a úradné potvrdenie, ktoré potrebuje na odhlásenie auta z celoštátnej evidencie. Podmienkou je predloženie veľkého a malého technického preukazu. Ak je auto nepojazdné, jeho majiteľ si môže objednať odvoz na čísle spoločnosti 0911/304 004. Náklady budú uhradené výlučne zo štátneho rozpočtu.

(sita)

Páčil sa vám článok?