Staré Mesto bude rokovať o odstránení stĺpikov

3.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavského Starého Mesta Andrej Petrek bude v stredu rokovať s primátorom hlavného mesta Andrejom Ďurkovským a so zástupcami parkovacej služby BPS Park aj o odstránení stĺpikov v centre mesta. Informoval o tom Petrek na dnešnom zasadaní zastupiteľstva.

„Jedna vec je vôľa, druhá vec je, ako to dosiahnuť," povedal. Miestni poslanci totiž vlani na rokovaní schválili všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach státia v zóne s dopravným obmedzením, pričom z ulíc mali zmiznúť parkovacie stĺpiky, odstrániť ich mal vlastník alebo prevádzkovateľ. Podľa starostu na to zareagovalo niekoľko serióznych vodičov, no väčšina stĺpikov ostala.

"Nazdávam sa, že BPS Park by mala byť aktívnejšia pri odstraňovaní stĺpikov, alebo by nám mala poskytnúť adresy svojich klientov, aby sme mohli konať my," vyhlásil. Od spoločného stretnutia si sľubuje určitý posun najmä v poskytnutí informácií o klientoch BPS Park. V krajnom prípade by podľa starostu mestská časť uvažovala o krízovom režime.

"Prostredníctvom médií vyzveme k odstráneniu parkovacích zábran a ak sa nedočkáme odozvy, demontujeme ich na vlastné náklady sami. Uvedomujeme si, že by sme riskovali prípadné žaloby," objasnil starosta Petrek.

„Mestská časť vyzvala spoločnosť BPS Park, aby s povinnosťou odstrániť stĺpiky oboznámila svojich klientov parkujúcich na vyhradených boxoch v zóne s obmedzeným státím," uviedla pre agentúru SITA staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. Súčasne podľa nej zástupcov BPS Park požiadali, aby im poskytli informácie o tom, komu a kde konkrétne tieto technické zábrany (stĺpiky) patria, aby s nimi mestská časť mohla prípadne komunikovať priamo.

"To však firma odmietla a uviedla, že na poskytnutie takej informácie musí najprv získať súhlas svojich klientov. Odmietla tiež poskytnúť prehľad o dlhodobo prenajatých parkovacích miestach na staromestských komunikáciách III. a IV. kategórie, ktoré jej mestská časť prenajala na poskytovanie služieb spojených s parkovaním," spresnila hovorkyňa.

(sita)

Páčil sa vám článok?